11. april 2021
Det var tydeligt, at der havde været en længere kø tidligere mandag formiddag. Men klokken 14, da billedet her blev taget, var der ingen.
gallery icon

Se billedserie

Det var tydeligt, at der havde været en længere kø tidligere mandag formiddag. Men klokken 14, da billedet her blev taget, var der ingen.
Foto: Kim Brandt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folk kommer for tidligt til vaccinationsstedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk kommer for tidligt til vaccinationsstedet

Der var angiveligt en længere kø ved Slagelse Hallen mandag formiddag, hvor en række borgere, som skulle vaccineres, stod og frøs i længere tid. Bookingsystemet - og især folk, som kommer i alt for god tid - får skylden.

Opdateret 09. marts 2021 kl. 11:49
Slagelse - 09. marts 2021 kl. 06:45
Af Kim Brandt

- Sådan behandler man altså ikke svage, ældre mennesker. Det er sådan, man behandler kvæg, lød det indigneret fra en ældre herre, som ringede til avisen mandag over middag.

arrow Læs også: Lang vaccinekø: Flere ting gik galt

Han fortalte, at han sammen med sin kone havde stået og frosset i en meget lang kø udenfor vaccinationscentret i Slagelse Hallen i omkring halvanden time.

- Jeg synes simpelthen, det er for ringe. Det er jo gamle og svage mennesker, og de kan altså ikke holde til at stå udenfor i kulden så længe, siger manden, som ønsker at være anonym. Avisen er dog bekendt med hans identitet.

Sjællandske har tidligere fortalt om det midlertidige indgangsparti ved Slagelse Hallen, som blev udstyret med varmekanoner på de koldeste dage. Vi har dog ikke hørt om lange køer udenfor teltet, så vi tog ud for ved selvsyn at se, om det nu også stod så grelt til.

Kommer i for god tid

Klokken 13.45 ankom avisens udsendte og kunne med det samme konstatere, at der ingen kø var overhovedet. Dog var det tydeligt, at der på et tidligere tidspunkt havde været kø, da der var lavet en ekstra bås til dem, som kom for at blive vaccineret.

Avisen talte med flere i området, som netop havde været inde og blive vaccineret. Ingen af dem havde mærket noget til køer af betydning.

- Problemet er nok mere, at mange kommer i alt, alt for god tid. Vores generation er jo forsigtige med den slags, og nogle kommer helt op til en time før deres tid, fortalte en venlig ældre dame avisen.

Og selv om punktlighed er en dyd, så kan det nok også blive for meget af det gode.

Derfor går et par medarbejdere af og til helt ud til indgangen af p-pladsen for at råde folk til at blive i bilen indtil fem-ti minutter før deres tid.

Men det er ikke alle, som når at få beskeden, og dermed kan resultatet blive, at man kommer til at stå i en unødvendig lang kø.

»Kom fem minutter før«

I udgangspunktet bør man ankomme fem-ti minutter før den tid, man har fået oplyst, og hvis alle gør det, burde der ikke opstå køer eller flaskehalse.

Ingen systemer er dog ufejlbarlige, og det kan godt tænkes, at systemet har presset lidt for mange igennem, som personalet indenfor ikke har kunnet nå.

Avisen forsøgte mandag eftermiddag at få en opdatering fra pressevagten på Region Sjælland, som ville undersøge årsagen til kø-dannelsen mandag formiddag.

Han nåede ikke at finde den præcise årsag, men understregede vigtigheden af ikke at komme alt for tidligt. Især, når det er koldt.

- Kom fem minutter før den tid, du har fået. Så burde det fungere, siger pressevagten.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk