21. september 2020
Ruth og Garhard Mogensen blev gift i 1961. Her flyttede de ind i et nybygget hus på Grønningen, hvor de stadig bor. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Ruth og Garhard Mogensen blev gift i 1961. Her flyttede de ind i et nybygget hus på Grønningen, hvor de stadig bor. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødselsdag på Valentines dag - de skal være 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag på Valentines dag - de skal være 100 år
Slagelse - 14. februar 2020 kl. 10:18
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gerhard Mogensen fylder 84 år i dag. De næste seks dage er han jævnaldrende med sin kone. Forleden blev han hædret for 60 års medlemsskab af Forsvarsbrødrene,

- Tyskerne tog min skole, der skulle bruges til flygtninge, så jeg husker godt krigen.

Fastslår Gerhard Mogensen, der i dag fredag den 14. februar blev født fire år før 2. Verdenskrig ramte Danmark i 1940.

- Nu er der så seks dage, hvor jeg er jævnalderende med min kone Ruth, der fylder 85 år den 20. februar, siger Gerhard Mogensen. Han synes, at alle hidtidige fødselsdage har været gode.

- Hvor gammel skal du være?
- Det var da et godt spørgsmål, men mon ikke der skulle være nogle år endnu, lyder det, da Ruth fra stuen fastslår, at de skal være 100 år. Ruth Mogensen var i en lang årrække leder af børnehaven i Grevsensgade.

60 års jubilæum
Forleden blev han overrasket ved den 143. generalforsamling hos Forsvarsbrødrene i Korsør, stiftet den 18. november 1877.

- Jeg havde faktisk glemt, at jeg havde været medlem i 60 år, men det var da dejligt med en anerkendelse, siger Gerhard Mogensen.

56 er fortsat medlemmmer af Korsør-afdelingen, men Gerhard Mogensen erkender også, at det med tiden kniber mere og mere at tiltrække nye yngre miltærpersoner ind i Forsvarsbrødrenes rækker.

- Vi har da lagt en brochure ud på Flådestation Korsør, kommer det trods alt optimistisk fra Gerhard Mogensen. Han blev i 1961 gift med sin Ruth. Parret flyttede ind i det nybyggde hus på Grønningen - og her bor de stadig.

Allerede som 14-årig stak Gerhard Mogensen til søs, og havet blev en del af resten af hans arbejdsliv. Sluttende med 37 år som matros på DSB-færgerne.

- Jeg har sejlet på dem alle - også M/F Broen, som jeg håber ender sine dage i sin hjemhavn Halsskov Havn, siger Gerhard Mogensen.

På mandag orienterer borgmester John Dyrby Paulsen (S) økonomiudvalget om den seneste udvikling for at få købt og lagt M/F Broen fast i Halsskov Havn. Der er Gerhard Mogensen fortsat jævnaldrenden med sin kone.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk