20. januar 2021
Vil du holde uden for Domino's i Slagelse, skal du hente en gæstetilladelse i restauranten. Dem har Q-Park ifølge kæden ikke for sørget trods flere rykkere. Selskabet har dog en parkeringsvagt på lur, som udsteder parkeringsafgifter efter få minutter. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Vil du holde uden for Domino's i Slagelse, skal du hente en gæstetilladelse i restauranten. Dem har Q-Park ifølge kæden ikke for sørget trods flere rykkere. Selskabet har dog en parkeringsvagt på lur, som udsteder parkeringsafgifter efter få minutter. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fnidder om tilladelser koster pizzakunder stribevis af parkeringsbøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fnidder om tilladelser koster pizzakunder stribevis af parkeringsbøder
Opdateret 07. juli 2020 kl. 07:48
Slagelse - 07. juli 2020 kl. 06:40
Af Carsten Lysdal

Forestil dig, at du parkerer din bil i en privat bås, stiger ud, låser af og spadserer de cirka 15 meter hen til et pizzeria. Inden du bestiller mad, spørger du efter den gæstetilladelse, som restauranten ifølge et sort skilt på parkeringspladsen er i besiddelse af, og som du angiveligt kan afhente som kunde og lægge i forruden for at undgå en parkeringsafgift.

arrow Læs også: Parkeringsselskab erkender fejl: Nu skiftes skilt efter kritik

Tilladelsen har pizzeriaet dog af uransagelige årsager ikke »på lager«, hvorefter du så tager chancen, får købt din pizza og dernæst går ud til bilen efter blot fem minutter. Og vupti - der ligger en hilsen fra Q-Park iklædt et girokort på 790 kroner.

Sådan en situation er flere bilister på det seneste havnet i som parkanter på parkeringspladsen ved Syddansk Universitet på Sdr. Stationsvej i Slagelse.

En kvinde, som Sjællandske kender navnet på, men som ikke ønsker sin identitet i avisen, er vred.

At hun holdt ulovligt torsdag fra klokken 11.29 til 11.34, udløste en parkeringsafgift.

- Det er absolut ikke i orden, og jeg klager også. Jeg vil selvfølgelig ikke betale den afgift, siger kvinden, der ikke er den eneste kunde, der er blevet præsenteret for, hvad de fleste nok vil betragte som en bøde.

Mangler tilladelser

Ifølge pizzakæden Domino's, der i flere tilfælde ikke har kunnet give den nødvendige tilladelse, skyldes det, at Q-Park ikke har leveret som lovet.

Således oplyser kæden, at man på det seneste har måttet afvise kunder, som har bedt om gæstetilladelserne, alene fordi Q-Park ikke kommer forbi med de tilladelser, der skal bruges.

- Vi har efterspurgt dem i flere måneder, og jeg rykker for dem jævnligt, lyder det fra butikschef Hassibollah Taher, Domino's i Slagelse.

Han indrømmer, at det er uholdbart, og at der er tale om flere kunder.

- Det er irriterende, og Q-Park siger godt nok, at de er sendt, men vi har tjekket vores postkasse. De er der ikke, siger han.

Direktør: Bilistens ansvar

Ifølge parkeringsselskabet har man nemlig forsøgt at sende de tilladelser, der skal placeres i forruden, således at der ikke pålægges kunder afgifter.

Ad tre omgange, lyder det.

- Men hvis det er sådan, at man går ind og ikke får en tilladelse, så skal man køre. For så holder man i princippet ulovligt, siger administrerende direktør Alex Petersen.

Han afviser desuden også, at der er en aftale om en »buffer« i forhold til den tid, der skal gå, før parkeringsvagten lægger en seddel i forruden.

- Det er bilisten, der har ansvaret - uanset hvad. Ellers skal der laves om på ordningen. Vi har en aftale med ejeren af arealet, og det er den, vi henholder os til, siger han og tilføjer, at der må kunne nås en løsning mellem pizzakæde og ejeren.

- En løsning kunne være en bås med p-skive for kunderne. Men det er ikke os, der tager den beslutning, siger Alex Petersen, som går ud fra, at flere vil klage.

- Men vi giver ikke pengene tilbage, hvis det er sådan, at man har holdt ulovligt parkeret, slår han fast.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk