13. juli 2020
Processen kører videre med udarbejdelse af lokalplan for Sverigesvej. Projekt ventes fremlagt til politisk behandling i december.
Processen kører videre med udarbejdelse af lokalplan for Sverigesvej. Projekt ventes fremlagt til politisk behandling i december.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal siger nej til at bremse lokalplan for stort byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal siger nej til at bremse lokalplan for stort byggeri
Slagelse - 30. november 2019 kl. 13:04
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligbyggeriet »Teglkuberne« bliver knapt så højt som ønsket, men at vejen banes for omtrent 200 boliger på Sverigesvej i Slagelse, er en kendsgerning.

arrow Læs også: Borgmester til utilfredse naboer: At bygge højt er nødvendigt

Et politisk flertal mener, at der bør komme skred i sagerne, og udarbejdelsen af en lokalplan sættes derfor ikke i bero, selv om det var det, Dansk Folkeparti, Venstre og Radikale Venstre ønskede på byrådsmødet forleden.

Slagelse Boligselskabs ændrede projekt for punkthusene, der i stedet for otte etager har fået politisk opbakning til at blive imellem fire og maksimalt seks etager, ventes at blive fremlagt i december måned. Det sker, selv om et politisk mindretal reelt set ønsker, at der slet ikke bygges.

Naboer har klaget over gener og de fremtidige overskridelser af, hvad man som nabo til en kommende mastodont af en bebyggelse må tåle, men får sandsynligvis ikke held med at bremse projektet.

Heller ikke set i lyset af det faktum, at der under jordens overflade potentielt lurer flere ubehagelige overraskelser end den forurening, der allerede er dokumenteret på den tidligere losseplads, som fylder godt 46.000 kvadratmeter.

Det viser sig, at 1054 gamle lossepladser på landsplan kan udgøre fare for grundvandet. Og en af dem, Slagelse kunne bryste sig af at være indehaver af, var den på Sverigesvej.

- Vi skal jo helst vide, om der ligger en regning til os på måske et tocifret millionbeløb. Vi har en forpligtelse over for vores beboere i det område, og spiller fortidens synder ind her, så skal vi også sige stop, mens tid er, siger Henrik Brodersen (DF), der nød opbakning til sit og partiets ønske om en redegørelse af omfanget. Det være sig i forhold til oprensning og en belysning af de risici, der kan være forbundet med forurening af grundvandet.

Forvaltningen skal afdække en række rejste spørgsmål - stillet af Dansk Folkeparti - men det får ikke nogen konsekvens for processen.

- Toget kører videre. Vi kan ikke sætte det i bero. I det store hele er det ikke nogle spørgsmål, som vi ikke kender svarene på, siger viceborgmester Villum Christensen (LA) og henviser her til Slagelse Boligselskab, som står bag det kommende boligprojekt.

Her har man efter sigende taget bestik af situationen og forureningens mulige konsekvenser. Der er således blevet brugt allerede 300.000 kroner på jordbundsprøver, har direktør Arne Juul også tidligere beskrevet i Sjællandske.

- Nøglen til økonomien ligger ofte i jordbunden, og den har vi fået undersøgt. Der er ikke noget, der er nyt for os, siger han.

arrow Naboer: Helt vanvittig plan for boliger på seminariegrund
12. februar 2020 kl. 07:15 Opdateret: kl. 21:00
arrow Plan om 116 nye boliger på seminariegrund
10. februar 2020 kl. 07:04 Opdateret: kl. 21:38
arrow Naboer til omstridt byggeri kritiserer advokat-notat
19. oktober 2019 kl. 07:04 Opdateret: kl. 22:34
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk