8. august 2020
Stén Knuth (V) var ganske stille på byrådsmødet mandag aften. Det var resten af blå blok dog ikke. Foto: Carsten Lysdal
Stén Knuth (V) var ganske stille på byrådsmødet mandag aften. Det var resten af blå blok dog ikke. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal fik sin vilje: Blå blok appellerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal fik sin vilje: Blå blok appellerede
Opdateret 20. marts 2018 kl. 05:27
Slagelse - 19. marts 2018 kl. 22:24
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ganske som ventet røg flere politikere i totterne på hinanden rent verbalt, da det ekstraordinære byrådsmøde - hvis eneste punkt var, om man ville sende udkast til styrelsesvedtægt videre til andenbehandlingen - fandt sted mandag aften.

arrow Læs også: Blå blok: Vores borgmester har givet op

- Det siger meget godt, hvordan samarbejdet - eller mangel på samme - har været de seneste måneder, lød det fra borgmester John Dyrby Paulsen (S), hvis partikolleger og støtter fra Liberal Alliance, SF og Enhedslisten, i alt 16 mandater, ad flere omgange betonede nødvendigheden af at ændre den udvalgsstruktur, som ellers blev vedtaget under konstitueringen i december. Det vil sige for blot tre måneder siden.

Ni stående udvalg plus et økonomiudvalg har nemlig vist sig »uhensigtsmæssigt«, hvilket flere påpegede. Herunder tidligere borgmester Lis Tribler (S), der gerne ser udvalgene - og antallet af dem - slanket.

- Nogle af os har erfaring fra tidligere byrådsperioder. Og det fungerer ikke at have de samme sager til behandling i tre forskellige udvalg, sagde Lis Tribler.

Fra den modsatte flanke var der imidlertid flere røster, der gik imod forslaget til ny struktur.

Blandt andre Venstres Morten Hass Augustsen fortalte åbent om sin bekymring for demokratiet, idet særligt antallet af udvalgsmedlemmer i de fleste udvalg forventes reduceret fra syv til fem.

Samtidig hæftede flere øvrige sig ved, at der slet ikke er de snitfladeudfordringer, der nævnes som grundlag for et ønske om en ændring af styrelsesvedtægten. Og slet ikke manglende samarbejde og deraf uenighed.

- Hvor ser I ikke konstruktivt arbejde i udvalgene? Når jeg læser referater, kan jeg se, at vi stort set er enige i alle punkter, lød det fra Christopher Trung Paulsen (V), der op til byrådsmødet havde været på analysearbejde.

Han konkluderede nemlig, at der ud af knap 400 sager blot har været uenighed om syv.

Gruppeformand Knud Vincents og resten af blå blok er dog klar til forhandling den næste uge frem mod det ordinære byrådsmøde, lød det også.

- Dette er en fremstrakt hånd, for den måde, vi sælger kommunen på lige nu, minder om den måde, vi gjorde det på i december, lød det fra gruppeformanden.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.

arrow Forarget borgmester beskyldt for at lyve
20. marts 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:49
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk