23. februar 2020
Slagelse Kommune ligger på en flot tredjeplads over kommuner, som har mest fremgang i antallet af overnatninger. I Slagelse er stigningen på 31,3 procent i forhold til sidste år. Kilde: Danmarks Statistik
Slagelse Kommune ligger på en flot tredjeplads over kommuner, som har mest fremgang i antallet af overnatninger. I Slagelse er stigningen på 31,3 procent i forhold til sidste år. Kilde: Danmarks Statistik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere og flere overnatter i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere overnatter i Slagelse
Slagelse - 12. september 2019 kl. 06:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at feriehusturismen fortsat er i rivende udvikling - ikke mindst i Slagelse Kommune:

- Ja, det er svært at få armene ned i øjeblikket, siger direktør Jens Müller fra VisitVestsjælland.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at Slagelse Kommune ligger på en flot tredjeplads over kommuner, som har mest fremgang i antallet af overnatninger - en stigning på 31,3 procent i forhold til sidste år.

- Jeg har faktisk ikke set så stor en procentvis fremgang tidligere, siger Jens Müller, som blandt andet forklarer stigningen med en stor kampagne, VisitVestsjælland tidligere på året rettede mod især den nordlige del af Tyskland.

- Det stigende antal gæster er godt for omsætningen - ikke mindst lokalt, hvor gæsterne jo også handler i de lokale butikker, siger Jens Müller.

Særligt ti danske kommuner skiller sig positivt ud i stigningen i antal feriehusovernatninger.

Ud over Slagelse drejer det sig om Køge, Kalundborg og Stevns - efterfulgt af Assens, Struer og Esbjerg, Randers og Vesthimmerland.

Bornholm bevarer desuden sin position som publikumsmagnet og er den kommune på top ti-listen med flest antal overnatninger.

De seneste år er det gradvist blevet mere attraktivt at udleje sommerhuset - og i 2019 er der indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere nu kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud gennem et bureau.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk