20. oktober 2021
Morten Dahlin og kampagneholdet havde taget plads i VU's lokaler i Slagelse.
Morten Dahlin og kampagneholdet havde taget plads i VU's lokaler i Slagelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere lokale kandidater tæt på Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere lokale kandidater tæt på Folketinget
Opdateret 06. juni 2019 kl. 07:35
Slagelse - 06. juni 2019 kl. 04:00

Dirrende hænder, hvilket mest af alt skyldes en valgkampagne af de mere ekstreme, var onsdag aften det mest sigende ved Morten Dahlin, Venstres folketingskandidat i Slagelse.

arrow Læs også: Overblik - Sjællands Storkreds: DF halveret - LA helt ude

Han søgte på valgaftenen ly i Venstres Ungdoms lokaler i Smedegade med bemærkningen: - Nu kan vi ikke gøre mere.

- Jeg har banket på 2000 døre, været ude hver eneste dag og været på deltid på mit job siden oktober, alene fordi jeg brændende kæmper for det her, men nu er jeg også ramt. Jeg er vildt træt, men også spændt, siger han forud for torsdagens optælling af personlige stemmer, som afgør, hvorvidt bestræbelserne og den kvarte million kroner, kandidaten har skudt i sin valgkamp, betaler sig eller ej.

- Sidst var jeg tæt på, så nu kan jeg blot håbe, lød det fra Morten Dahlin, der konstaterede, at han selvfølgelig overlever, hvis ikke det bliver til en plads på tinge.

- Jeg kan i hvert fald se mig selv i spejlet og sige, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, og jeg er så taknemlig for al den hjælp og støtte, jeg har fået, lød det.

Også Troels Brandt (R), der sidder i Slagelse Byråd, var begejstret. Han tilbragte det meste af aftenen på Christiansborg og håber i dag på, at fintællingen - og antallet af personlige stemmer - kan sende ham i Folketinget. I hvert fald syntes det ved avisens deadline så godt som sikkert, at endnu en radikal stemme i Sjællands Storkreds kan komme i Folketinget. I dag har partiet ét mandat.

- Det er mange ugers arbejde, vi nu skal se resultatet af, og det ser pænt ud. Nu er det selvfølgelig spændende, hvem der i så fald får det radikale mandat. Det skal ryge til Slagelse, lød det håbefuldt fra Troels Brandt, som erindrer stemningen for fire år siden, hvor der var øretæver til Radikale Venstre.

Også Stén Knuth, opstillet i Holbæk, men bosiddende i Slagelse, håber på en af de 179 pladser efter et godt valg til Venstre.

- Vi får jo et supergodt valg både i Holbæk og Slagelse, siger han forud for optællingen af personlige stemmer.

Det samme er tilfældet for SF, hvor den lokale kandidat Astrid Carøe kan være tæt på Folketinget efter partiets solide fremgang.

arrow Knuth: Venstre-fremgang kan smitte af på kommunalvalget
06. juni 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 23:54
arrow DF ændrer ikke politik
06. juni 2019 kl. 10:37 Opdateret: kl. 11:21
arrow Udlændingepolitikken ligger fast
06. juni 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 10:35
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk