27. juli 2021
Torsdag var den røde løber ude og årerne rejst foran biografen ved premieren på filmen om byggeriet af kanonjollen.
gallery icon

Se billedserie

Torsdag var den røde løber ude og årerne rejst foran biografen ved premieren på filmen om byggeriet af kanonjollen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere jolleår i film på under en time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flere jolleår i film på under en time

Torsdag var der premiere i Korsør Biograf Teater på filmen »Armeret med kanoner« om det årelange byggeri af kanonjollen, der blev søsat i 2019. Både kanonjolle og film udtørrede.

Slagelse - 25. juni 2021 kl. 09:09
Af Helge Wedel

Hele tre borgmestre - Lis Tribler (S), Stén Knuth (V) og John Dyrby Paulsen (S) - tog det at få fuldført byggeriet af kanonjollen, der blev søsat tilbage i 2019.

Tid har det således også taget at få klippet en 55 minutter lang film sammen om det enestående projekt, hvis idé blev undfanget af »kanonkongen« og sortkrudtskytten Klavs Flittner.

Torsdag havde filmen »Armeret med kanoner« premiere i Korsør Biograf Teater for et indbudt publikum inklusiv de førnævnte borgmestre. Såvel film som kanonjolle er fremstillet af elever på FGU Syd og Vestsjælland.

Danmarks bedste

Den siddende borgmester beskrev filmen som bevis for den påstand, han rejser rundt i hele Danmark med.

- Vi har simpelthen Danmarks bedste produktionshøjskole i Korsør. En idé om at bygge en kanonjolle fra starten af 1800-tallet var nok de fleste steder betragtet som god, men først efter et par omgange øl, men her i Korsør, der gør vi sådan en idé til virkelighed, sagde John Dyrby Paulsen.

TV2 Øst har bebudet, at de viser filmen uredigeret i morgen lørdag, hvorefter den bliver tilgængelig på YouTube.

Anmeldelser?

Om filmen også ender med at få anmeldelser må tiden vise. Filmen beskriver et unikt og fuldkommen enestående projekt, men som konstruktiv kritik for mulige kommende film, så var filmens hastighed og klipning ikke imponerende. I filmen blev omtalt, at træet i kanonjollen tørrede ud, fordi det tog så mange år at bygge den. På samme måde tørrede filmen ofte ud grundet meget lange enetaler fra medvirkende. Lange pauser og måske lidt for detaljerede detaljer kunne snildt være klippet fra ved brug af dækbilleder. For gode billeder fra projektet var der absolut ingen mangel på, så synd ikke flere blev brugt.

Byggeriet af kanonjollen er med filmen søgt dokumenteret, men hvor var de vigtigste hovedpersoner i skikkelse af de unge elever, der byggede kanonjollen - og ikke mindst deres meninger om at være med til et så unikt og sjældent projekt med lærdom via praktisk arbejde, der giver mening, skal bruges og kan sejle?

Skabelse af filmen har positivt set helt sikkert også lært de unge noget!

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk