28. marts 2020
I morgen lørdag er fiskestangen skiftet ud med magneter, når der er introduktion til magnetfiskeri på bunden af lovsøen, hvor en fisker i slutningen af april fik en ueksploderet håndgranat på krogen.  Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

I morgen lørdag er fiskestangen skiftet ud med magneter, når der er introduktion til magnetfiskeri på bunden af lovsøen, hvor en fisker i slutningen af april fik en ueksploderet håndgranat på krogen. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere håndgranater i Lovsøen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere håndgranater i Lovsøen?
Slagelse - 21. juni 2019 kl. 06:48
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fiskeri med kraftige magneter vinder frem som en spændende og ny form for skattejagt. For hvad gemmer sig på bunden af vore mange søer og vandhuller?

I morgen lørdag gives der i bedste fald svar på, om den store sø langs Skovvej i Lovsøanlægget rummer flere ueksploderede håndgranater som den, en lystfisker i slutningen af april i år fik på krogen. Politiet ville dengang ikke undersøge søen yderligere. Håndgranaten var fuld funktionsduelig og blev udskadeliggjort af forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, tilkaldt af en politipatrulje.

I morgen lørdag den 22. juni klokken 10.00 indbyder familiefirmaet Treasurehunter.dk med adresse på Lokesvej i Korsør til introduktion i magnetfiskeri i Lovsøen. Det koster 175 kroner at deltage.

Firmaets ejer Jens Mariager oplyser, at Treasurehunter.dk er de første i Norden, der sælger de hidtil mest kraftige magneter til brug for skattejagt på bunden af søer, vandhuller eller i havet. Den største magnet kan holde hele 2200 kilo. Den vejer 4,5 kilo og har en diameter på 13,5 centimeter og en tykkelse på fire centimeter. Prisen er 1599 kroner.

Ifølge Jens Mariager opnås de bedste fangstresultater ved brug af en dobbelt siddet magnet, som er to magneter, der vender hver sine modpoler mod hinanden.

Mange af magneterne er så kraftige, at Jens Mariager fraråder børn at lege med og bruge dem, da de kan klemme fingrene ret voldsomt. Til børn anbefaler han i stedet en mindre enkeltsiddet magnet, der kan holde 68 kilo i stedet for de førnævnte 2200.

Det er bedst at fiske i ferskvand, da saltvand får magneterne til at ruste, hvis de ikke vaskes af omgående efter brug.

Virksomhedens motto er »søg og du skal finde« med mål om at inspirere til mange timer i naturen med aktiviteter indenfor amatørskattejagt, hvortil den sælger forskelligt udstyr.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk