15. oktober 2019
Omø vil gerne have flere beboere. Især børnefamilier skal sikre, at der både nu og i fremtiden er liv på øen. Sammen med seks andre øer har Omø fået del i 880.000 kroner, der skal hjælpe til at gennemføre målsætningen. Foto: Svend Aage Jeppesen
Omø vil gerne have flere beboere. Især børnefamilier skal sikre, at der både nu og i fremtiden er liv på øen. Sammen med seks andre øer har Omø fået del i 880.000 kroner, der skal hjælpe til at gennemføre målsætningen. Foto: Svend Aage Jeppesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere børnefamilier skal blive øboere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere børnefamilier skal blive øboere
Slagelse - 06. februar 2019 kl. 09:06
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra 2004 til 2013 faldt indbyggertallet på Omø fra 194 til 154. Siden er det tal vokset til 162 i 2017, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Og den udvikling skal fortsætte. I hvert fald hvis det står til øen selv.

Derfor er Omø med i bosætningsprojektet »Nye naboer - mere ø-liv«, som Sammenslutningen af Danske Småøer og LAG Småøerne gennemfører i perioden 2018-2020 for at få flere beboere til at flytte til de små øer.

Og på Omø er især børnefamilier mål for indsatsen.

- Vi synes jo, at vi har en dejlig ø. Og vi synes, at vi har et dejligt fællesskab, en dejlig natur, en masse ting, man kan engagere sig i og en fantastisk god skole. Og det synes vi selvfølgelig, at flere skal være en del af, forklarer Dorthe Winther, der er formand for Omø Beboer- & Grundejerforening.

Nu har projektet modtaget midler fra LAG Småøerne og fra statens ø-støttemidler (Landdistriktspuljen, red.). I alt har projektet modtaget 880.000 kroner.

Udover Omø er der seks andre øer med: Anholt, Endelave, Femø, Strynø, Sejerø og Aarø.

På Omø arbejder Omø Beboer- & Grundejerforening i forvejen for, at øen skal være en helårsbeboet ø med både færgedrift, dagligevarebutik, hjemmmepleje, skole og børnepasning.

Men i forbindelse med projektet er der nedsat en såkaldt bosætningsgruppe, som i projektperioden skal arbejde med forskellige initiativer, der kan fremme bosætningen generelt.

Ifølge Jonna Andersen, som både er omøbo og formand for bosætningsgruppen, er især børnefamilier mål for indsatsen, da de på både kort og lang sigt skal sikre, at der er børn på Omø Skole.

- For os som ø er det rigtig vigtigt, at der fortsat er børn til vores skole. Vi har derfor fokus på at skaffe boliger til kommende øboere og er gået i gang med at sondere boligmarkedet på Omø og kontakte potentielle udlejere, forklarer hun i en pressemeddelelse.

Undervejs i projektet vil man også kigge på iværksætteri og fastholdelse af lokale virksomheder og jobs.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk