26. januar 2021
Selv om de aktive soldater ikke kan deltage i flagdagen i år, så er der stadig omkring 850 veteraner i kommunen, hvoraf mange møder op år efter år. Arkivfoto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Selv om de aktive soldater ikke kan deltage i flagdagen i år, så er der stadig omkring 850 veteraner i kommunen, hvoraf mange møder op år efter år. Arkivfoto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flagdag bliver gennemført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flagdag bliver gennemført
Opdateret 13. januar 2020 kl. 20:52
Slagelse - 13. januar 2020 kl. 19:00
Af Kim Brandt

- Naturligvis bliver flagdagen også gennemført i år. Det fastslår Heidi Anita Stentoft, som er veterankoordinator i Slagelse Kommune.

Der var ellers opstået tvivl om gennemførelsen efter Slagelse Erhvervsråds nytårskur i fredags, hvor chefen for byens gardehusarregiment, oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen i sin tale oplyste, at regimentet ikke har soldater i Irak i øjeblikket. Senere på året skal alle mand imidlertid ud i verden - til Afghanistan, Kosovo og Estland, og det betyder, at ingen af de professionelle soldater er hjemme på flagdagen 5. september.

- Regimentet skal derfor drøfte med kommunen, om det på den baggrund giver mening at markere flagdagen i år, hed det i Sjællandske i lørdagsavisen.

Veterankoordinator Heidi Anita Stentoft mener dog, at avisen har overfortolket oberstens udmelding:

- Jeg har set jeres indlæg i avisen om, at flagdagen er i fare. Det er den ikke, siger hun og fortsætter:

- Det er nemlig ikke regimentet, der arrangerer flagdagen i Slagelse. Det er faktisk mig, der har fået den ære og gør det på vegne af kommunen, oplyser hun.

Regimentet plejer kun at bidrage med deres soldater til march og parade i midtbyen.

Hun er godt klar over, at regimentet ikke bidrager med deres tilstedeværelse i år, da der er meget få soldater tilbage på kasernen den 5. september - nok kun de værnepligtige.

- Vi har dog stadig cirka 850 veteraner bosiddende i Slagelse Kommune, og efter hvad jeg ved, så er det ikke planlagt at droppe flagdagen - den bliver blot anderledes end de foregående år, hvor den er afholdt midt på dagen.

Hun tilføjer, at de endelige planer for flagdagen endnu ikke er på plads, men at de nok skal blive meldt ud i god tid.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk