30. oktober 2020
Det var en gruppering fra Ringparken, der stod bag både hærværk og afpresning af ejeren af PMT Gym. Det mener politi og retten. Tre varetægtsfængslede tiltaltes roller i sagen har anklagemyndigheden ikke kunnet bevise, hvorfor de forleden blev frifundet.
Det var en gruppering fra Ringparken, der stod bag både hærværk og afpresning af ejeren af PMT Gym. Det mener politi og retten. Tre varetægtsfængslede tiltaltes roller i sagen har anklagemyndigheden ikke kunnet bevise, hvorfor de forleden blev frifundet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fitness-ejer plaget af hærværk: Indvandrergruppering dømt for afpresning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fitness-ejer plaget af hærværk: Indvandrergruppering dømt for afpresning
Opdateret 29. juni 2019 kl. 10:19
Slagelse - 29. juni 2019 kl. 07:10
Af Carsten Lysdal

- Lad mig slå en ting fast. Jeg lukker ikke, jeg kommer aldrig til at bukke under for nogen som helst! Vi har på kort tid fået bygget et fantastisk center op.

arrow Læs også: Forsøgte at sætte ild i træningscenter: Dommens time aflyst igen

Sådan skrev ejeren af træningscentret PMT Gym på Holbækvej i Slagelse, Søren Pokke, på Facebook, da centret for gud ved hvilken gang blev udsat for hærværk i december. Gerningsmænd knuste ruder, tiltvang sig adgang til centret og smadrede spejle.

Men også tidligere på året er en 48-årig mand blevet anholdt for forsøg på brandstiftelse - mens brugerne af centret trænede.

Baggrunden skal øjensynligt findes i en række uoverensstemmelser, som nu koster to mænd en tur i spjældet. Det drejer sig om en 20-årig mand, der forleden ved Retten i Næstved blev idømt et år og tre måneders fængsel, mens en 43-årig røg bag tremmer i et år. Det skriver Sjællandske.

Tre øvrige mænd på anklagebænken har siddet fængslet siden et grundlovsforhør i februar, og de blev alle frifundet.

- Det har hele tiden været et spinkelt grundlag. Det var kun med det yderste af neglene, at han sad tiltalt. Intet i hovedforhandlingen har ændret noget, siger forsvarsadvokat for en af de tiltalte, David Francis Lublin.

Sagen tager sit udgangspunkt i en række afpresningsforhold. Ifølge politiet drejer det sig om en gruppering fra Ringparken og Kierulffsvej - deraf gruppens såkaldte tag, »KV« - som har truet ejeren af såvel centret i Slagelse som i Næstved med bål og brand, hvis ikke der faldt nogle klækkelige kontantbeløb.

I et tilfælde fra december - få dage før hærværket, hvor cirka 25 ruder blev knust - skal den 20-årige dømte have udtalt, at netop Slagelse-ejeren skulle betale »ikke under 150.000 kroner,« som det hedder i anklageskriftet.

Og hvis ikke pengene kom gruppen i hænde, ville repressalier komme på tale.

Ifølge politiet har ejeren af stedet ikke spurgt om lov og fået tilladelse til at stable et center på benene et sted, der nu engang ligger et godt stykke fra Ringparken, hvor flere af de tiltalte desuden har fået forbud mod at opholde sig i flere perioder i 2018.

De evindelige overtrædelser af zoneforbuddene, som mændene har stået for, har i den forbindelse ikke resulteret i domme, idet retten ikke fandt det bevist, at der overhovedet har været grundlag for at udstede forbuddene.

Det er dog ikke kun i forhold til de 150.000 kroner, at ejeren af PMT Gym i Slagelse er blevet afpresset. Det er også sket efter hærværket i december, hvor den 43-årige dømte har bedt ejeren om at få betalt både 80.000 og 10.000 kroner. Det skete via sms.

- Eighty thousand for make your life reasonable, har der stået i en sms fra 29. december.

Det er også hærværket og de omtrent 25 knuste ruder, han efter sigende skulle have en aktie i. I hvert fald er han nu dømt for forholdet.

arrow Politiinspektør: - Find dig ikke i afpresning
02. marts 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 16:17
arrow Tre mænd sigtet for afpresning af træningscenter
28. februar 2019 kl. 15:13 Opdateret: kl. 17:38
arrow Træningscenter atter udsat for groft hærværk
29. december 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 16:03
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk