8. april 2020
2018 var et turbulent år for Skælskør Fiskehus, der nedbrændte en sommernat i juni. Trængslerne er fortsat ind i 2019, hvor forpagterparret Kurt og Henriette Hansen senest af bortforpagter Jørgen Ibsen er blevet stillet i udsigt at skulle forlade området med udgangen af marts.
gallery icon

Se billedserie

2018 var et turbulent år for Skælskør Fiskehus, der nedbrændte en sommernat i juni. Trængslerne er fortsat ind i 2019, hvor forpagterparret Kurt og Henriette Hansen senest af bortforpagter Jørgen Ibsen er blevet stillet i udsigt at skulle forlade området med udgangen af marts.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskehus havnet i juridisk dødvande: Konflikt synes uløselig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskehus havnet i juridisk dødvande: Konflikt synes uløselig
Opdateret 27. februar 2019 kl. 14:51
Slagelse - 27. februar 2019 kl. 14:35
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skælskør Fiskehus kom for alvor på alles læber i Skælskør en lun sommernat mellem den 3. og 4. juni 2018. En alvorlig brand satte denne nat en brat stopper for en sæson, der knap var begyndt, og det nyrenoverede fiksehus lå ødelagt tilbage, da solen igen skinnede over Skælskør Havn.

arrow Læs også: Fiskehus kæmper for overlevelse

På sidelinjen stod Kurt og Henriette Hansen, der som forpagtere af fiskehuset op til branden havde knoklet for at gøre fiskehuset klar til en sommersæson, der fredagen forinden branden var begyndt forrygende med et brag af en Drengerøvsaften.

At branden var både ubærlig, uheldig og ubelejlig var alle enige om, men ikke desto mindre var Kurt og Henriette Hansen allerede dagen efter branden optimistiske i troen på, At Skælskør Fiskehus snart ville genopstå - enten i renoveret eller nybygget form.

Sådan gik det ikke. Det, der umiddelbart begyndte med kontroverser om forsikringspenge, skyld, ødelæggelsernes omfang og lignende, er nu endt i en tilsyneladende uløselig konflikt mellem bortforpagter Jørgen Ibsen på den ene side og Kurt og Henriette Hansen på den anden side.

- Vi vil helst bare fortsætte med at drive vores butik, og vi forstår ærlig talt ikke, hvordan vi er endt her, siger Henriette Hansen.

I baglokalet i den mobile fiskebutik, der blev den midlertidige løsning på branden, har Kurt Hansen og et par af medarbejderne travlt med at få gjort fiskebilen klar, inden afgang til Ringsted.

- Vi har fået at vide, at vi skal forlade området med udgangen af marts, siger Henriette Hansen, der trods måneders frustrationer, indtil nu har valgt at holde kortene tæt på kroppen i håb om en fredsommelig aftale med bortforpagter Jørgen Ibsen.

- Vores hensigt er ikke at trænge ham op i en krog, og vi håber stadig, at han kommer til fornuft, siger Kurt Hansen, mens han rutineret lægger friskfangede frisk til skue i køledisken.

Ifølge Kurt og Henriette Hansen er problemet, at det for Jørgen Ibsen ikke længere handler om at få Skælskør Fiskehus på banen igen men om at lukrere mest mulig på et hændeligt uheld, , hvilket de har meldt ud via et opslag på Facebook.

En ellers uopsigelig kontrakt er blevet opsagt, krav om dobbelt husleje og hurtigt fraflytning stillet uden forklaring, og opretholdelse af en høj lejeindtægt trods en lille mobil fiskebutik fremfor stort fiskehus med udendørs caféområde.

De mange indbyrdes diskussioner mellem forpagter og bortforpagter, om hvad der er rigtigt og forkert, er for længst gået i hårdknude, og parterne taler nu kun sammen via advokat.

- Jeg kan ikke sige, hvor vi er henne i forhandlingerne lige nu, men vi er oppe imod tiden i denne sag, der beror på en masse juridiske fejltrin. Vi appellerer stadig til en mindelig løsning, og vi mener selvfølgelig ikke, at kontrakten kan ophøre uden videre, siger Hari Aaby Mandic, der er advokatfuldmægtig hos Advokatgaarden i Slagelse på vegne af Kurt og Henriette Hansen.

Jørgen Ibsens advokat i sagen, Jens Iversen fra Advodan - ligeledes i Slagelse, ønsker til gengæld slet ikke at kommentere på sagen.

Men med kun lidt over 30 dage til den 31. marts sidder nerverne udenpå tøjet hos Kurt og Henriette Hansen.

- Vi tager en time ad gangen, og vi håber, at Skælskør kan få lov at beholde sit fiskehus, siger Henriette Hansen, inden hun vender tilbage til det arbejde, hun så gerne vil beholde for både medarbejdernes, byens og sin egen skyld.

arrow Bitter strid i fiskehus ender med klage over advokat
27. april 2019 kl. 11:00 Opdateret: kl. 21:08
arrow Fiskehus bliver genopbygget
31. marts 2019 kl. 18:38 Opdateret: kl. 18:38
arrow Håber på forlig i strid om fiskehus
29. marts 2019 kl. 08:44 Opdateret: kl. 20:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk