5. juni 2020
Et eksempel på Søren Parmos kunst, som kan ses hos »Møller i mejeriet«. Hvordan billedet på gavlen kommer til at se ud, bliver dog først afsløret senere.
gallery icon

Se billedserie

Et eksempel på Søren Parmos kunst, som kan ses hos »Møller i mejeriet«. Hvordan billedet på gavlen kommer til at se ud, bliver dog først afsløret senere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firmaer forærer et kæmpe kunstværk til by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firmaer forærer et kæmpe kunstværk til by
Opdateret 19. maj 2020 kl. 17:38
Slagelse - 19. maj 2020 kl. 11:48
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe af virksomheder fra Stillinge-området, som næsten alle er medlem af Landsbyernes Erhvervsnetværk, er gået sammen om et kæmpe gavlmaleri på Støvlebækvej i Kirke Stillinge.

Initiativtager er Finn Møller fra kunstgalleriet »Møller i mejeriet«.

- For mig er kunst, også i det offentlig rum, et vigtigt bidrag til velvære. Det er godt for turisme og bosætning, men allermest til glæde og forundring for områdets beboere, siger Finn Møller.

Ideen til det 25 kvadratmeter store gavlmaleri blev født, da Finn Møller sidste år havde møde med en ny kunstner om en udstilling i påsken 2020.

Dette møde med maleren Søren Parmo udviklede sig til en samtale omkring kunst i det offentlige rum, smags-dommeri, centralisering og landsbyernes udvikling eller afvikling.

Mejeriet har en stor gavl, som er velegnet. Den kan ses af alle, som kører fra Stillinge strand, så også turister og sommerhusboere får glæde af det store værk.

Nej fra Statens Kunstfond

Søren Parmo var fyldt med gode motiver, energien og spidsede pensler. Nu manglede der bare finansieringen af det fantastiske projekt.

Finn Møller sendte en ansøgning til Statens Kunstfond, men herfra var der ingen interesse.

- Måske fordi det er på landet, siger Finn Møller.

Han spurgte herefter det lokale erhvervsliv ved et møde i Landsbyernes Erhvervsnetværk i starten af 2020.

- Allerede samme aften var de første donationer i hus, og i løbet af ganske kort tid kom de sidst tilsagn i hus. Hvis ikke Danmark var lukket ned, så var værket allerede udført, siger Finn Møller, der finder det pragtfuldt, at der er så stor opbakning til at bringe kunst til lokalområdet.

Han er sikker på, at det vil give glæde til både lokale beboere og turister.

Afsløring 11. juni

Kunstneren Søren Parmo stammer fra Ribe men bor og arbejder i Måløv.

- Hans billedsprog er fabulerende, figurrigt og inspireret af det spontane og frie liv. I malerierne indgår fuglen ofte som motiv, som et symbol på frihed og livet generelt, fortæller Finn Møller.

Der gennem de sidste fem-seks år har forvandlet det gamle og voldsomt forfaldne mejeri til et kunstgalleri, der i dag udnytter cirka 400 kvadratmeter af den store ejendom.

- Værket bliver udført i ugen op til pinse. Såfremt vejret arter sig onsdag 27 maj, og vi planlægger afsløring/signering torsdag 11. juni kl.18.30. Med forbehold for ændringer i myndighedernes anvisninger, siger Finn Møller.

Han oplyser, at Søren Parmo ud fra en grundidé vil skabe værket direkte på muren. Han vil her sørge for, at farver med mere ikke går imod lokalplanen.

De har bidraget

Følgende lokale firmaer har støttet projektet:

By og Bolig, Min Bolighandel Slagelse/Sorø, Bo Grønt Havecenter, Hj Huse, Saltbæk Agro, Karin Juel Revisor, Jongshøj Maskiner, Ølandsgården, Næsby strand vinlaug Erik Jørgensen, Kildemosens Smedie og Colourplus Slagelse.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk