27. maj 2020
Den farlige "tyr" prøver at få fat i en af deltagerne i fælleslegen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Den farlige "tyr" prøver at få fat i en af deltagerne i fælleslegen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ferien er fyldt med leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ferien er fyldt med leg
Slagelse - 16. oktober 2019 kl. 08:32
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er både fælleslege og lege, som familier kan muntre sig med på egen hånd i Gerlev Legepark ved Slagelse i efterårsferien. På keglebane, med hammerspil, på skovbanen, i vikingeområdet eller, for de yngste, i Sjællands formentlig største sandkasse.

Det er legeinstruktør Anne Smedegaard, der står for fælleslegene som eksempelvis den med tyren, der skal forsøge at røre ved en af de personer, der står rundt om den. Til en start indtager hun selv rollen som tyr, der skal brøle højt, inden den går til »angreb«. De næste tyre er ret afdæmpede i deres brølen, men efter et stykke tid giver alle den gas med både brøl og grin.

- Computeren slår vi ikke. Det, vi tilbyder, er et supplement og et alternativ. Vi bruger legene i en nutidig ramme og siger: Hvad er der i det for nutidens mennesker? Mange bliver overraskede over, hvor sjove analoge spil er, hvor simple legene er, og hvor nemt det er at tage dem med hjem, siger Lars Hazelton, underviser og seniorprojektleder på Gerlev Center for Leg og Bevægelse.

På de vejrmæssigt gode dage som i går kommer omkring et halvt hundrede mennesker ind og leger, men faktisk kan det også lade sig gøre på mere våde dage.

- En byge slår ikke noget i stykker, for vi har omkring 20 spil under halvtag, og der er også mulighed for at være inde, forklarer Lars Hazelton.

Blandt gæsterne denne dag er en familie fra Horsens og Lis og Jürgen Laymand fra Greve sammen med barnebarnet Lina og hendes veninde Lilly.

- Vi har kørt forbi herude flere gange, og nu måtte vi altså herned og se, hvad det er for noget, fortalte Lis, mens Lina og Lilly var i gang med tyre-legen til begges fornøjelse - og med bedsteforældrenes mobilkameraer på overarbejde.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk