29. september 2021
Kunstneren Anita Viola Nielsen har ad flere omgange malet motiver fra parken Villa Borghese i Rom. Foto: Anna Gudmann Hansen
Kunstneren Anita Viola Nielsen har ad flere omgange malet motiver fra parken Villa Borghese i Rom. Foto: Anna Gudmann Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farverige malerier fra Rom udstilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Farverige malerier fra Rom udstilles

Hun vurderes som en sindssyg dygtig kunstner af formanden for Skælskør Kunstforening. Lørdag var der fernisering på udstilling i Magasinet af Anita Viola Nielsens malerier.

Slagelse - 13. september 2021 kl. 14:32
Af Anna Gudmann Hansen

Anita Viola Nielsen udstiller lige nu udvalgte malerier fra hendes liv i kunstgalleriet Magasinet i Strandgade, Skælskør. Lørdag var der fernisering på udstillingen.

Kunstneren er født i 1958, og hun har blandt andet studeret i Italien. Her fandt hun den italienske park Villa Borghese i Rom, og den er et tilbagevendende element både i hendes liv og i hendes kunst.

Personlige fortællinger

Flere af de store, farverige motiver, der hang på væggen i Magasinet lørdag ved ferniseringen, er netop malede billeder fra parken i forskellige øjeblikke. Men det var ikke kun motiver fra Italien, der kunne ses ved ferniseringen.

- Jeg har gjort mig meget i at male historiske billeder fra min egen familie - eller mine aner, fortalte Anita Viola Nielsen de fremmødte.

Blandt andet viste hun tilskuerne hen til en række mindre akvarelmalerier, som hun fortalte de fremmødte, er en form for indirekte portræt af hendes far.

- Da min far døde fandt vi den her stak a poloraidfotos af plastik. Jeg synes, de er så utrolig smukke, sagde hun, og fortalte at hun har omfortolket de poloraider til akvarel.

Senere fortalte Anita Viola Nielsen, at det altid er hendes personlige fortælling, hun fletter ind i sine malerier.

Udstillingen kan ses frem til den 3. oktober, og der er åbent fredag, lørdag og søndag mellem 14 og 17.

»Sindssygt dygtig«

Det er Skælskør Kunstforening, der står bag udstillingen i Magasinet, og formand Pernille Kirkeskov-Hansen fortalte, foreningen er glad for at kunne udstille malerierne fra Anita Viola Nielsen.

- Hun er sindssygt dygtig. Hun er vanvittig god med farver og historie, siger hun.

Hun vurderede, at minimum 40 personer var mødt op til ferniseringen, men at corona sandsynligvis stadig holder nogle tilbage, for ofte er der dobbelt så mange i fremmøde ved lignende arrangementer.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk