21. marts 2019
Tømreren må ikke arbejde med at skifte planker med brændmærker ud, hvis ikke der er spærret af med hegn ud mod kanten, hvor der er fire meter ned, men publikum må frit færdes der. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Tømreren må ikke arbejde med at skifte planker med brændmærker ud, hvis ikke der er spærret af med hegn ud mod kanten, hvor der er fire meter ned, men publikum må frit færdes der. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fare ved udspringstårn tolkes forskelligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fare ved udspringstårn tolkes forskelligt
Slagelse - 24. september 2018 kl. 11:47
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandske stødte på et dilemma om tolkning af fare og gældende regler, da avisen kiggede forbi Halsskov Færgehavn for at se, hvordan det gik med reparationen af det brændte gule containertårn, hvor den øverst og mest medtagede del er sat ned på jorden.

En tømrer fra MT Højgaard A/S var ved foden af tårnet i færd med at udskifte brædder af det tunge jerntræ - også kaldet Azobé - der går til bunds, hvis det falder i vandet. Stykker med brændmærker efter gløder fra branden blev skiftet ud. Tømreren ønskede ikke at medvirke med navn eller billede i denne artikel med sin undren over, at han ikke måtte arbejde det pågældende sted uden afspærringer ud mod kanten af molen med godt fire meter ned til vandet, mens publikum kunne færdes frit i området. Sidstnævnte dog på eget ansvar, som kommunen nu har understreget på et opsat skilt.

Reparationen af ud­springs­tårnet blev indledt mandag den 3. september og er sat til at vare i seks uger. Den samlede pris er 276.731 kr. plus moms bestående af tømrerarbejde (48.752 kr.), smedearbejde (23.532), malerarbejde (40.563), elektrikerarbejde (42.103), kranarbejde, demontering og montering (71.192), og afrensning til 50.588 kroner. Der er forsikringsselskabet Protector, der betaler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk