20. juni 2021
Mandag blev fire unge dømt for deres aktive deltagelse i den voldsomme familiefejde på Motalavej, hvor slagsmål bølgede frem og tilbage i flere  måneder. 15. juni blev en i dag 18-årig stukket i brystet med en kniv, hvilket udløste ni måneders fængsel til den i dag 17-årige gerningsmand. Knivofferet blev idømt tre måneders ubetinget fængsel for slag med jernrør. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Mandag blev fire unge dømt for deres aktive deltagelse i den voldsomme familiefejde på Motalavej, hvor slagsmål bølgede frem og tilbage i flere måneder. 15. juni blev en i dag 18-årig stukket i brystet med en kniv, hvilket udløste ni måneders fængsel til den i dag 17-årige gerningsmand. Knivofferet blev idømt tre måneders ubetinget fængsel for slag med jernrør. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familiefejde: Gerningsmand og offer dømt i sag om livsfarligt stik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Familiefejde: Gerningsmand og offer dømt i sag om livsfarligt stik

Familiefejden på Motalavej gav mandag domme til fire involverede unge mænd. To af de dømte er flyttet væk fra Motalavej, hvor de øvrige to heller ikke bor. En af de dømte og hele hans familie har corona.

Opdateret 10. november 2020 kl. 06:49
Slagelse - 10. november 2020 kl. 06:19
Af Helge Wedel

Stikket punkterede den ene lunge og sad meget tæt på hjertet. Havde det ramt, ville den i dag 18-årige MS være forblødt og død efter få minutter. Det fremgik af en redegørelse fra hospitalet i Odense, da i alt fire unge mænd alle af anden etnisk baggrund end dansk og aktive deltagere i kampe og uroligheder som følge af den langvarige familiefejde på Motalavej mandag blev dømt ved Retten i Næstved.

Domsmandsretten fandt det bevist via blandt andet troværdige vidneforklaringer og hele 1271 videooptagelser fra kamppladserne på Motalavej, Fasanstien og Multibanen, at det var den i dag 17-årige MW, der stak angiveligt en kniv i brystet på den 18-årige MS foran Fasanstien 25. Gerningsvåbnet er dog aldrig fundet.

Dommer Bo Rasmussen fastsatte straffen til ni måneders fængsel, hvoraf de fire blev gjort betinget. Den 17-årig har siden det livsfarlige stik i brystet om aftenen den 15. juni siddet fængslet i surrogat på Stevnsfortet, hvorfor den hidtil ustraffede unge mand om få dage står foran en løsladelse den 15. november.

Ustraffet var det 18-årige offer for knivstikket også indtil mandag, hvor MS blev idømt tre måneders ubetinget fængsel for at have slået to i hovedet med et jernrør. Det ene slag tildelte MS siden af hovedet på MW efter at have jagtet ham fra Multibanen den 15. juni, hvorefter MW efterfølgende stak ham i brystet. En handling han nægtede sig skyldig i.

Da dommeren afsagde dommen på de ni måneders fængsel, slog MW frustreret hænderne hårdt ned i bordet, men valgte efterfølgende at modtage dommen.

MW blev i 2019 slået i hovedet med en hammer af et familiemedlem til den 18-årige MS. Landsretten har for kort tid siden idømt vedkommende 60 dages fængsel.

Alle har corona

Offeret for knivstikket var ikke selv mødt op, da han og angiveligt hele hans familie inklusiv søskende på den coronalukkede Broskolen er testet positive for Covid-19.

Selv om 18-årige MS blev stukket livsfarligt i brystet den 15. juni, så blev han også dømt for allerede den 4. august omkring midnat på græsarealet syd for boligblokken Motalavej 87-91 at have slået en mand i hovedet med et jernrør. Hans forsvarer udbad sig derfor betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Hvorfor går de fri?

Moren til den dømte 17-årige MW oplyser til Sjællandske, at hun er flyttet til Slagelse for at få sin familie væk fra familiestriden på Motalavej, der omfatter op imod 100 personer. Hun forklarer, at en del af striden den 15. juni bundede i uenighed om en hundehvalp. Hertil forstår hun ikke, at både faren og onklen til den dømte 18-årig MS slipper for straf.

Tæskehold

Ved de i alt tre retsmøder er det med video og vidneudsagn dokumenteret, at det var noget af et tæskehold, der den 15. juni om aftenen kom ræsende i bil til Multibanen, hvor flere unge spillede fodbold eller opholdt sig - herunder tre af de dømte. I bilen er den 18-årige MS, hans far og onkel. De er alle bevæbnet med slagvåben, og der bryder panik ud, da de kommer. Alle flygter. Herunder den dømte 17-årige MW, der dog forfølges af 18-årige MS, som efter at have slået ham i hovedet med et jernrør bliver stukket i brystet.

Sandheden?

Hvis det ellers er sandheden?

For netop stikepisoden er der ikke videooptagelser af. Kun før og efter. Og som en forsvarer sagde under sin procedure for at få frikendt sin klient:

- Det er noget rod. Der er så mange forskellige forklaringer. Der er ikke tegnet et sikkert billede af, hvad der er foregået - kun at der er en åbenlys konflikt i boligområdet. Det er anklagemyndigheden, der skal løfte bevisbyrden, sagde han henvendt til anklager Julie Solhøj. Men hun havde altså ført tiltrækkelig med beviser til, at alle fire tiltalte kunne dømmes.

Tidligere straffet

De to øvrige dømte i sagen er begge straffet før. Den 22-årige BM med seks måneders fængsel for blandt andet vold. En straf som anklagemyndigheden har anket til skærpelse. Mandag blev BM fundet skyldig i trusler og i at have haft en kniv under opgøret den 15. juni. Den 20-årig AB er for et år siden idømt et år og otte måneders fængsel for grov vold og røveri. Han blev dømt for trusler med trukket kniv den 15. juni. Begge tog betænkningstid i forhold til at anke. Ingen af dem fik yderligere straf lagt til de straffe, de i forvejen er idømt.

Sidste ord

En af de anklagede 20-årige AB benyttede muligheden for at sige noget, inden domsmandsretten trak sig tilbage for at votere.

- Det er os, der bliver overfaldet. Jeg er blevet overfaldet to gange og har fået dårlig ryg. Alligevel er det os tre, der sidder som anklagede. Det er dårligt politiarbejde.....det var mine ord, lød det op mod dommer Bo Rasmussen, der altså ikke lod ordene få nogen indflydelse på de efterfølgende fire domme.

Udsmidning?

BoligKorsørs formand Ebbe Jens Ahlgren har talrige gange slået fast, at domme for grov kriminalitet begået af beboere i det store boligområde med plads på ghettolisten fører til udsmidning af deres lejligheder, fordi boligselskabet ophæver lejemålene.

Af de fire dømte er det kun den corona-ramte 18-årige MSs familie, der bor på Motalavej. Selv menes han for nylig at have skiftet adresse, men han boede altså på Motalavej, da den voldskriminalitet, han nu er dømt for, fandt sted. Den dømte 17-årige MW skal ifølge sin mor bo hos hende i Slagelse. De to øvrige dømte bor på henholdsvis Revvej og Tårnborgvej.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk