23. januar 2021
Brandfolk fra Sorø og Slagelse arbejdede hele aftenen og natten med oprydningsarbejdet efter ulykken. Foto: Slagelse Brand og Redning, Station Sorø
gallery icon

Se billedserie

Brandfolk fra Sorø og Slagelse arbejdede hele aftenen og natten med oprydningsarbejdet efter ulykken. Foto: Slagelse Brand og Redning, Station Sorø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falck: Alt mandskab blev sat ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falck: Alt mandskab blev sat ind

Når sneen pludselig vælter ned, betyder det som regel glødende telefoner hos Falck.

Slagelse - 14. januar 2021 kl. 18:00
Af Kim Brandt

- Det har været rigtigt »Falck-vejr«, og det har betydet stor travlhed, fortæller områdeleder Kim Iversen fra Falck til Sjællandske.

Onsdagens kraftige snevejr gav i den grad udfordringer for de bilister, som var nødt til at køre på vejene. Og flere fik problemer allerede inden, de skulle ud at køre:

- Vi har været ud og assistere mange bilister, som ikke kunne starte deres bil på grund af kulden, fortæller han.

Områdelederen havde torsdag middag endnu ikke et fuldt overblik over antallet af assistancer i Slagelse Kommune, men der har været tryk på:

- Alle i vores beredskab har været ude at køre, og opgaverne har været mange: Starthjælp, punkteringer, fritrækninger og bugseringer, men den største udfordring var helt sikkert det store uheld på motorvejen ved Slagelse (omtalt andetsteds på sn.dk, red.).

Den ulykke beslaglagde mange resurser fra både Falck, brandvæsen, politi og beredskabet.

- Heldigvis skete den på et tidspunkt, hvor der ikke var så mange biler på motorvejen. Men det tog lang tid at få ryddet op, og vi var først færdige på stedet omkring klokken halv fem torsdag morgen, fortæller områdelederen.

Opgaverne prioriteres

Når sneen kommer væltende som onsdag, er de fleste bilister ikke altid lige forberedte. Og selv om Falck naturligvis holder øje med vejudsigten, så er det ikke altid nok.

- Situationen er ofte forskellig fra sted til sted. Og så spiller vinden en stor rolle, da den hvirvler sneen op. Det betyder samtidig, at vi ikke kan komme så hurtigt frem som normalt.

Torsdag middag havde Falck dog fået løst alle hastopgaverne og kunne følge med igen.

- Når sneen pludselig vælter ned, giver det mange problemer meget hurtigt. Derfor bliver opgaverne også prioriteret - for eksempel den store lastbilulykke på motorvejen. Men vi satser stadig på timegarantien - og kan vi ikke nå det, så får kunderne også besked på det, siger han.

De kommende dage ser det ifølge meteorologerne ud til, at der ikke kommer mere sne af betydning. Dog bliver det koldt med hård frost om natten.

- Og det giver typisk startproblemer hos mange, konstaterer Kim Iversen.

Det er heldigvis ikke så tit, at vi i Danmark oplever en regulær snestorm, men når det sker, så minder Falck-manden om et par råd til de bilister, som ikke kan udsætte turen:

- Tag godt med varmt tøj på - og husk at have strøm nok på mobiltelefonen, lyder rådene fra Kim Iversen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk