18. september 2021
Michael Falch og Signe Svendsen sang som det ses op mod den stride vind. Foto: Evan
gallery icon

Se billedserie

Michael Falch og Signe Svendsen sang som det ses op mod den stride vind. Foto: Evan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falch i modvind ved koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Falch i modvind ved koncert

330 koncertgæster i Kulturhusets gård fik leveret en god gang musik fra Michael Falch og hans musikere trods hårde vejr-betingelser. Falch mente bestemt, at publikum havde det varmere end ham og bestilte kaffe til scenen.

Slagelse - 31. juli 2021 kl. 12:58
Af Arne Svendsen

Lige siden han startede med Malurt i 1979 har Michael Falch haft et stort ønske om at komme til at spille i Korsør.

- Det er aldrig lykkedes. Selv da jeg i 10 år boede i Vester Bøgebjerg tæt på byen, ville de ikke have mig, lød det klagende fra sangeren, da han torsdag endelig fik sin debut foran et publikum i Korsør. Bakket op af tre andre Korsør-debutanter, nemlig sanger og sangskriver Signe Svendsen, guitarist Lars Skjærbæk og norske Liv Johansson på cello.

Og man må sige, at det blev en debut på trods og i modvind for musikerne. Regnen silede ned indtil omkring halvanden time inden koncerten, og det var inde i billedet at aflyse. Heldigvis holdt det tørt, men varmt var det ikke for de 330 koncertgæster, og der stod en strid modvind ind i hovedet på de optrædende på scenen.

På et tidspunkt løb Michael Falch ned fra scenen og satte sig på en stol blandt publikum..

- Jo, det er varmere hernede. Der er varme i gulvet og det hele, bekendtgjorde han, da han igen var tilbage på scenen.

Hvorfra han senere også bestilte varm kaffe til de optrædende midt i koncerten. Hvilket naturligvis straks blev leveret af de frivillige fra Kulturhuset, der stod for salg af varme og kolde drikke.

Hilsen til boldklubben

Michael Falch optræder stadig med Malurt, men Korsør-koncerten var akustisk, hvilket dog ikke hindrede ham i at spille nogle af de gode gamle rock-sange.

Undervejs blev der også tid til lidt snak om tiden som fodboldspiller i Boeslunde.

- Er der nogle her fra Boeslunde, spurgte han, og da der kom et par fingre op lød det:

- Jeg synes ikke rigtig jeg kan høre Jer. I plejer ellers at være gode til at bralre op i omklædningsrummet, lød det fra ex-angriberen på Boeslundes veteranhold.

Hit fik folk op at stolene

Koncerten lagde blødt ud med flere smukke numre. Blandt andre »Vær min stjerne«, der gav publikum anledning til en ekstra klapsalve - og samtidig få varmen.

Begejstring og genkendelsens glæde var der at spore, da »I et land uden høje bjerge« tonede ud fra scenen, og der var også en god modtagelse af den helt nye sang »Dig og månen«.

- Er der sommer på vej, blev der råbt fra en herre blandt publikum, og den bemærkning kunne ses både som et håb om bedre vejr og om at få spillet en af Falch mest kendte sange.

Den kom da også lige efter og blev godt modtaget af publikum.

Den helt store begejstring indfandt sig mod slutningen, da det store gamle hit med omkvædet »Vil du, vil du, vil du break my heart« blev serveret fra scenen med fynd og klem.

Her rejste folk sig for første gang op og klappede begejstrede og taktfast.

Koncerten, der i øvrigt varede godt et kvarter længere end annonceret, blev sluttet af med den smukke sang »De vildeste fugle«, hvorefter publikum (og musikerne) kunne skynde sig hjem/ind i varmen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk