23. februar 2020
Nikolai Wessel kan nu snart iføre sig præstekjolen som præst i  Høve og Havrebjerg valgmenigheder, hvor han i forbindelse med sin ordination også går op i tid fra halv til trekvart tid. Foto: Per Vagnsø
Nikolai Wessel kan nu snart iføre sig præstekjolen som præst i Høve og Havrebjerg valgmenigheder, hvor han i forbindelse med sin ordination også går op i tid fra halv til trekvart tid. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færdiguddannet præst klar til valgmenigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færdiguddannet præst klar til valgmenigheder
Slagelse - 22. januar 2020 kl. 16:00
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I foråret besluttede et overvældende stort flertal i ansættelsesudvalget, at den dengang 24-årige teologistuderende Nikolai Wessel skulle være ny præst for valgmenighederne i Høve og Havrebjerg.

Siden da har Nikolai Wessel boet i præstegården i Høve og virket på halv tid i embedet, mens han har arbejdet med at færdiggøre den tillægsuddannelse på Pastoralseminariet, som biskop Peter Fischer-Møller pålagde ham at gennemføre.

Han har ikke kunnet iføre sig præstekjole, men har måttet holde prædiken iført skjorte og slips, og har ikke kunnet stå for barnedåb, vielse eller begravelse.

Men nu er andre tider på vej. 10. januar bestod Nikolai Wessel nemlig sin bispeeksamen hos biskop Peter Fischer-Møller i Bispegården i Roskilde, og samme dag underskrev han præsteløftet.

- Vi ønsker hjerteligt tillykke, skriver de to formænd, Marianne Højland Larsen, Havrebjerg, og Lis Eriksen Toelberg, Høve, i et nyhedsbrev til menighedens medlemmer.

Her kan man også læse, at Nikolai Wessel bliver ordineret i Roskilde Domkirke fredag den 31. januar klokken 19.00, hvor alle er velkomne.

I forbindelse med ordinationen vil han få præstekjolen på.

Søndag den 16. februar bliver også en højtidelig og festlig dag, med indsættelse af Nikolai i Havrebjerg Valgmenighedskirke klokken 11.00 og i Høve Valgmenighedskirke klokken 14.00.

Det er provst Ulla Thorbjørn Hansen, der foretager indsættelserne.

Efter indsættelserne er der reception i Høve Marks Forsamlingshus klokken 15.00, hvor alle får lejlighed til at ønske Nikolai tillykke. Til receptionen er menighedsrådene værter ved en forfriskning.

Det var egentlig planen, som tidligere skrevet i Sjællandske, at Nikolai Wessel skulle have været ordineret før jul, men det blev ifølge Lis Eriksen Toelberg for presset, idet han først startede sin 19 uger lange tillægsuddannelse i august. Lis Eriksen Toelberg oplyser også, at Nikolai Wessel efter sin ordination vil gå fra halv til trekvart tid. Han vil ikke som sin forgænger Nana Hauge komme på fuld tid.

- Vi har i menighederne besluttet os for at sætte tæring efter næring, siger Lis Eriksen Toelberg med henvisning til, at antallet af medlemmer i valgmenighederne er faldende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk