31. marts 2020
En 29-årig mand med vietnamesisk baggrund er tirsdag blevet varetægtsfængslet til 22. november.
En 29-årig mand med vietnamesisk baggrund er tirsdag blevet varetægtsfængslet til 22. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fængslet barnebarn var også bankmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fængslet barnebarn var også bankmand
Opdateret 31. oktober 2017 kl. 19:19
Slagelse - 31. oktober 2017 kl. 19:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 29-årig vietnamesisk mand fra Slagelse, uden dansk statsborgerskab, blev tirsdag varetægtsfængslet i tre uger frem til den 22. november. Det skete ved Retten i Næstved, hvor manden erkendte i alt 21 forhold om bedrageri og forsøg herpå i tiden fra august sidste år til nu.

arrow Læs også: Godtroende bedsteforældre gav over 150.000 kr. til fusker

Manden, som nu skal ruske tremmer til dagen efter kommunalvalget, har i en stribe forhold udgivet sig for at være sine ofres barnebarn.

Ved en række telefonopringninger har han tilsyneladende spurgt, om han kan låne penge til en bil, og har dernæst lavet en aftale om, at pengene bliver hentet hos den ældre af en kammerat til »barnebarnet«.

Bedragerierne har blandt andet kunnet foregå, fordi gerningsmanden antages at have lavet et forarbejde og kender til den ældres familieforhold. Ofrene bor både i Skælskør, Korsør, Sorø og Ringsted.

I alt ni forhold omhandlede bedrageri begået de seneste to måneder. I blot tre tilfælde er han imidlertid lykkedes med at snyde ofrene, som har udbetalt samlet 165.000 kroner.

I de øvrige forhold har de ældre opdaget, at noget ikke helt var, som det burde være, og har derfor ikke betalt manden, som ikke kun har udgivet sig som værende barnebarn.

Han har også ringet i skikkelse af bankmand, hvor han har forsøgt at »vriste« dankort og kontanter ud af de ældre mennesker, som muligvis tæller endnu flere, end politiet ved på stående fod.

Ifølge politiet har han forsøgt på bedrageri for 250.000 kroner som barnebarn, 180.000 kroner som bankmand. I alt tiltuskede han sig 165.000 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk