16. oktober 2021
Steen Olsen (th.) blev onsdag aften udelukket. Formelt træffes den endelige beslutning af partiets hovedbestyrelse. Dermed ryger medlemskabet af Socialdemokratiet formentlig også. Her står han ved siden af borgmester John Dyrby Paulsen (S).
Steen Olsen (th.) blev onsdag aften udelukket. Formelt træffes den endelige beslutning af partiets hovedbestyrelse. Dermed ryger medlemskabet af Socialdemokratiet formentlig også. Her står han ved siden af borgmester John Dyrby Paulsen (S).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fæller blev fjender: Flertal i borgmesterparti smider mangeårigt medlem på porten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fæller blev fjender: Flertal i borgmesterparti smider mangeårigt medlem på porten

Lokale partifæller sendte onsdag aften det mangeårige partimedlem Steen Olsen (S) ud i kulden. Ifølge hovedpersonen på fejlagtigt grundlag. Der var ingen vej udenom, mener borgmester og politisk leder John Dyrby Paulsen samt gruppeformand Sofie Janning. Hovedbestyrelsen har nu det sidste formelle ord. Skæbnen synes dog beseglet.

Slagelse - 27. maj 2021 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal

Medlem af Socialdemokratiet igennem 45 år, byrådsmedlem Steen Olsen fra Eggeslevmagle, kan godt berede sig på et exit og et farvel til byrådsgruppen. Det sker, efter hans parti og kredsbestyrelse - deraf i alt 69 medlemmer, der stemte for - onsdag aften havde partifællens fremtid på dagsordenen.

arrow Læs også: Formandsstol til diskussion efter eksklusion

Han har forbrudt sig mod partiets spilleregler, trukket tæppet væk under borgmester John Dyrby Paulsen (S) under et budgetseminar, klaget over selvsamme politiske leder til Ankestyrelsen og generelt været for ufin i kanten, er udlægningen.

Det mener hovedpersonen imidlertid ikke selv, at han har.

Ikke desto mindre var det holdningen ved den ekstraordinære generalforsamling onsdag, hvor partifæller rottede sig sammen - blandt andet efter opfordring fra indpisker og formand for Socialdemokratiet i Slagelse Anne Knudsen.

32 stemte imod en udelukkelse af Steen Olsen, mens tre stemte blankt på en generalforsamling, hvor Korsørs partiforening havde sørget for en turistbus til at fragte så mange medlemmer som muligt til mødet.

»Det er meget vigtigt, at lige netop du møder op til generalforsamlingen og støtter op omkring byrådsgruppens ønske om udelukkelse af Steen Olsen fra byrådsgruppen grundet store samarbejdsproblemer,« lød det forud i en mail til medlemmerne.

Også John Dyrby Paulsen så ingen anden udvej.

- Vi har forsøgt igennem fem måneder at nå hinanden. Så det er ikke, fordi vi ikke har forsøgt, lyder det fra borgmesteren.

Vil forlade partiet - men blot for en stund

Steen Olsens formentlig kommende farvel til byrådsgruppen betyder ikke et farvel til det lokalpolitiske arbejde, som han er valgt til.

Han agter at fortsætte i byrådssalen, om end det ikke vil kunne ske som socialdemokrat ifølge partiets love.

- Sådan er det. Det er den direkte konsekvens. Hvis ikke jeg forlader byrådet, så bliver jeg automatisk udelukket. Men så vil jeg søge om at blive optaget igen den 1. januar, siger Steen Olsen, der ærgrer sig enormt over udfaldet.

- Gud og hvermand har sendt mig søde hilsner, fordi det langtfra er alle, der ville det her, siger Steen Olsen, der som skrevet har været medlem af partiet igennem 45 og derfor betragter sig selv som »barn af Socialdemokratiet«.

- Og nej, der er ingen andre partier, jeg skal være hos. Jeg er socialdemokrat, og kan jeg blive det igen, når alt det her er overstået, så er det sådan, det bliver, siger han.

Føler sig slet behandlet

Baggrunden for, at en eksklusion af Steen Olsen røg på dagsordenen ved en i øvrigt udsat generalforsamling, var - ifølge et flertal i byrådsgruppen - hans illoyalitet.

Han har som skrevet klaget til Ankestyrelsen over en ulovlig byrådsbeslutning og dermed borgmesteren. Uden dog at orientere sidstnævnte, har beskyldningen lydt.

- Men det er ikke korrekt. Det er skrevet i referatet fra et byrådsmøde, at jeg ønskede en juridisk vurdering, siger han.

Han er også blevet beskyldt for at rende med Venstre og Radikale Venstre i sag om unge-tiltag uden at orientere gruppen.

Det forholder han sig dog noget uforstående over for, eftersom Skælskørs partiforening har orienteret gruppen pr. mail i august - lige før budgetforhandlingerne - og endda havde drøftelserne oppe på partiforeningens generalforsamling sidste år, hvor borgmesteren selv deltog.

Han har samtidig blandt andet undsagt og kritiseret budgetprocessen for dens »lukkethed«, ligesom han generelt er blevet skudt i skoene, at han skaber splid i den socialdemokratiske gruppe.

Det er derfor, han ønskes hen, hvor peberet gror.

- Men det undrer mig, at ingen af mine politiske kolleger har sagt noget undervejs. Og så kan jeg jo også bare sige, at Johns måde at skabe en forbrødring på er forkert. Han har sin model i forhold til at lave budgetter, halve borgmestre og omkonstitueringer efter få måneder. Jeg laver nogle andre slags aftaler og har en anden dybde, og at vi ikke kan nå til enighed om en vej, hvor alle kan være her, ærgrer jeg mig over, siger Steen Olsen, der er ked af sagen.

- Jeg har ikke gjort noget som helst for at skade partiet eller borgmesteren. Og jeg vil også stadig udføre det politiske arbejde, jeg er valgt til, siger han.

Hovedbestyrelse sætter punktum

Den lokale kreds er klar til at smide Steen Olsen på porten. Nu er det dog partiets hovedbestyrelse, der skal sætte punktum.

- Og hvis det ikke når at blive behandlet inden mandag, så vil han jo sidde, hvor han gør, ved byrådsmødet, konstaterer gruppeformand Sofie Janning, der ikke mener, der var nogen anden udvej.

- At vi når helt hertil efter mæglingsmøder og så videre, hvor Steen ikke selv er kommet med forslag til noget, er ærgerligt og alvorligt, siger Sofie Janning.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk