27. maj 2020
Formand for Skælskør Kunstforening Pernille Kirkeskov Hansen lykønsker Peter Madsen med 40 års jubilæet og overrækker ham en flaske.
gallery icon

Se billedserie

Formand for Skælskør Kunstforening Pernille Kirkeskov Hansen lykønsker Peter Madsen med 40 års jubilæet og overrækker ham en flaske.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et stort tegnescoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort tegnescoop
Slagelse - 14. oktober 2019 kl. 10:18
Af Tekst og foto: Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skælskør i liga med København og Malmø i fejringen af 40 året for tegneserien Valhalla.

- Jeg har boet det meste af mit liv i Silkeborg, så jeg synes, at det er godt, når der sker noget andre steder end i København. Og I har virkelig præsteret en flot opsat udstilling - faktisk med flere tegninger, end den i København og Malmø.

Sådan lød det fra hovedpersonen Peter Madsen, som er tegneren bag den store danske håndtegnede tegneseriesucces Valhalla, der i år udkom for første gang for 40 år siden. Over 100 var mødt op i Magasinet i Strandgade søndag eftermiddag for at deltage i Skælskør Kunstforenings fernisering for et ægte scoop af en udstilling, som ellers kun er de store byer forundt.

Det var da også en begejstret formand for kunstforeningen Pernille Kirkeskov Hansen, der bød velkommen.

- Vi bør takke din kone, Peter. For det var hende, der tog telefonen for to år siden og sagde ja til en udstilling her i Skælskør i anledning af 40 års jubilæet. Så nu måler Skælskør sig med København og Malmø, hvor der også er udstillinger om Valhalla - større bliver det ikke, sagde Pernille Kirkeskov Hansen.

Peter Madsen mindede om, at tilblivelsen af Valhalla både som tegneseriehæfte og film, der har gjort de nordiske myter om Odin, Thor, Loke, Freja og alle de andre guder og jætter til allemandseje, er et kæmpe holdarbejde. Hertil at de ophængte tegninger egentlig ikke er unikakunst, for det er kun de færdige hæfter.

- De tegninger I ser ophængt her på væggene, svarer til, at man hænger sætninger op fra en roman. I ser dele af en proces frem mod det færdige værk, sagde Peter Madsen.

- Hvilken af figurerne i Valhalla kan du bedst lide?

- Jeg burde måske sige Loke, men det rigtige svar er alle guderne, for samlet udgør de et menneske, sagde Peter Madsen.

Udstillingen kan ses frem til den 10. november fredage, lørdage og søndage fra 14-17 i Magasinet, Strandgade 14. Desuden er der åbent alle hverdage i skolernes efterårsferie også fra 14-17.

Indtil nu har Valhalla solgt over en million eksemplarer i Norden og er udkommet på 11 sprog.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk