16. juni 2021
Erhvervschef Per B. Madsen stråler af glæde over, at det nu er lykkedes, så godt som muligt, at Bauhaus hertil. Han har fastholdt kontakten med byggemarkedet, som længe har ønsket at komme til Slagelse.
gallery icon

Se billedserie

Erhvervschef Per B. Madsen stråler af glæde over, at det nu er lykkedes, så godt som muligt, at Bauhaus hertil. Han har fastholdt kontakten med byggemarkedet, som længe har ønsket at komme til Slagelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervschef har knoklet i mere end ti år: Endelig er Bauhaus på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervschef har knoklet i mere end ti år: Endelig er Bauhaus på vej
Slagelse - 17. januar 2020 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal

Byggemarkedet Bauhaus har meldt sin ankomst til Slagelse. Formentlig, og hvis alt flasker sig, vil man kunne slå dørene op i 2022 på den store erhvervsgrund ved Kongevejen og motorvejen i Slagelse syd.

arrow Læs også: Kritik af udvalgsformand: »Glemte« at invitere kolleger til borgermøde

Blandt andet takket være erhvervschef Per B. Madsen, Slagelse Erhvervscenter.

Han har og om nogen - og igennem mere end 10 år - knoklet i kulissen, idet også Bauhaus selv har vist interesse for byen.

- Vi har drøftelser helt tilbage i 2007 og 2009, så det er noget, der er blevet arbejdet med rigtig længe, siger erhvervschefen, der ikke underligt er glad for udmeldingen i Sjællandske torsdag, hvor administrerende direktør Mads Jørgensen fremlægger planerne.

- Der er endnu en lang række detaljer, der skal falde på plads, men vi er både fra erhvervscentrets og kommunens side inde i en god dialog og proces med Bauhaus. Vi fortsætter det gode arbejde og fra erhvervscentrets side holder vi fortsat en tæt kontakt til alle parter i sagen, siger Per B. Madsen.

Afsmittende effekt
Ikke mindst synes han vældig godt om det faktum, at byggemarkedet bringer omtrent 100 arbejdspladser med sig. Samtidig mener han, at Slagelse kan nyde gavn af kundestrømmene, der følger med.

- Der har i mange år været stor efterspørgsel blandt borgere på at få Bauhaus til byen, og at de nu kommer hertil, vil være med til at vende nogle kundestrømme i vores retning. Det kan få en afsmittende effekt på det øvrige Slagelse som handelsby. Der vil komme kunder, som ikke kommer hertil i forvejen. Forhåbentlig vil flere af dem også bruge nogle af alle de andre varer, vi har på hylderne i Slagelse, håber Per B. Madsen.

Ifølge administrerende direktør Mads Jørgensen vil der komme gennemsnitligt 1200-1500 biler til Bauhaus i døgnet.

Har forsøgt med flere placeringer

Spørger du Per B. Madsen, hersker der ingen tvivl om, at Bauhaus er et scoop at få til Slagelse.

Derfor har der også været tæt kontakt mellem erhvervschefen og byggemarkedet, der tidligere har fået fremvist en mulig placering i området omkring Japanvej og Kinavej.

Dengang var problemet dog, at det lå for langt fra motorvejen.

Derfor har Hunsballe-grunden været i spil. Men her har Slots- og Kulturstyrelsen skabt bump på vejen, idet man krævede særlige forhold for Antvorskov Ruin, som skulle kunne ses, nærmest hvor end man kommer kørende fra.

I den forbindelse kunne Bauhaus tilsyneladende heller ikke få tilladelse til en særlig adgangsvej.

Nu synes placeringen dog på plads. Tæt på motorvej, hvilket er en høj prioritet, ligesom man formentlig uden så meget bøvl vil kunne etablere indkørsel fra ringvejen.

Desuden, fortæller Per B. Madsen, er erhvervscentret i tæt kontakt med en mulig køber af en del af den store, 66.000 kvadratmeter store grund, som Bauhaus skal bygge på.

Bauhaus vil »kun« fylde halvdelen, forventes det.

arrow Bauhaus på vej til Slagelse: Bringer 100 arbejdspladser med sig
16. januar 2020 kl. 05:30 Opdateret: kl. 07:07
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk