17. maj 2021
Ann Sibbern (DF) træder midlertidigt ud af byrådet. Ind kommer erfarent eksbyrådsmedlem i form af tidligere lokalformand Frederik Pedersen (tv.). Til højre sidder Henrik Brodersen (DF).
Ann Sibbern (DF) træder midlertidigt ud af byrådet. Ind kommer erfarent eksbyrådsmedlem i form af tidligere lokalformand Frederik Pedersen (tv.). Til højre sidder Henrik Brodersen (DF).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erfaren ekspolitiker tilbage i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erfaren ekspolitiker tilbage i byrådet
Slagelse - 22. september 2018 kl. 11:00
Af Carsten Lysdal

Dansk Folkepartis gruppeformand, Ann Sibbern, træder grundet sygdom i sin nærmeste familie ud af byrådet i Slagelse Kommune i indtil videre to måneder. Hendes post som 2. viceborgmester overtages midlertidigt af Henrik Brodersen (DF), som i byrådssalen normalt sidder ved hendes side.

arrow Læs også: Garvet DF'er smækker med døren i protest

I hendes fravær træder tidligere byrådspolitiker Frederik Pedersen til. Han bor til daglig i Korsør og står øverst på stedfortræderlisten.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage, selv om det sker på en ærgerlig baggrund. Det er aldrig sjovt med sygdom i familien, men jeg er selvfølgelig klar, siger Frederik Pedersen, der ikke opnåede genvalg ved kommunalvalget i november.

Han havde frem til årsskiftet siddet i byrådet i to perioder svarende til otte år.

Det er ingen hemmelighed, at der de seneste år har været kampe i Dansk Folkepartis lokale afdeling, og Frederik Pedersen, som er tidligere lokalformand, trak sig da også formelt fra posten i marts sidste år, fordi han var træt af »knive i ryggen«, som han forklarede det dengang.

Men også efter sit byråds-exit har den nu snart vikarierende byrådspolitiker ikke været helt uden for spotlyset.

I februar i år vandt han en sag over tidligere partikollega Bjørn Olsen, der blev idømt dagbøder, sagsomkostninger og en tort for freds- og æreskrænkelser - mere nøjagtigt for at have antydet, at Frederik Pedersen skulle være nazist uden ifølge retten at kunne underbygge påstanden faktuelt.

Det skete ved civilretten, hvor Frederik Pedersen havde anlagt sag i kølvandet på en ytring fra Bjørn Olsen, som faldt i forbindelse med et læserbrev, der blev bragt i Korsør Posten i november 2016.

arrow Tidligere byrådspolitiker dømt for nazi-tilsvining
10. februar 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 06:24
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk