23. januar 2021
Rikke Pedersen og hendes søn har været uden fast tag over hovedet i tre måneder nu. De kan ganske enkelt ikke finde et sted i Slagelse Kommune, hvor de har råd til at bo.
Rikke Pedersen og hendes søn har været uden fast tag over hovedet i tre måneder nu. De kan ganske enkelt ikke finde et sted i Slagelse Kommune, hvor de har råd til at bo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enlig mor sat på gaden: - Det er helt umuligt at finde en billig lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enlig mor sat på gaden: - Det er helt umuligt at finde en billig lejlighed
Opdateret 28. november 2016 kl. 14:00
Slagelse - 26. november 2016 kl. 12:33
Af Mette Kjær Nielsen

For tre måneder siden blev kontanthjælpsmodtager og enlig mor Rikke Pedersen smidt ud af sin for dyre lejlighed, og det er endnu ikke lykkedes at finde et nyt sted i Slagelse Kommune, hvor den lille familie har råd til at bo.

Værelset måler 3,5 gange 3,5 meter, altså lidt over 12 kvadratmeter. Det ligger i en lille bed and breakfast på Kalundborgvej i Slagelse. Her har Rikke Pedersen og hendes treårige søn boet midlertidigt i en måned indtil videre.

Rikke Pedersen er på kontanthjælp, og hun flyttede til Slagelse Kommune tilbage i marts 2016. Dengang kom hun fra Gribskov Kommune, der havde vurderet, at den lejlighed, hun havde fundet på Tjørne Allé i Slagelse var passende til hendes økonomi med en husleje på 7900 kroner om måneden. Den lille familie flyttede ind. Men det viste sig hurtigt, at Rikke og sønnen slet, slet ikke havde råd til huslejen i den nye lejlighed. De sidste tre måneder blev huslejen slet ikke betalt, og Rikke Pedersen blev sat ud af lejligheden den 1. september.

Siden har mor og søn boet midlertidigt først hos hendes bror i en lejlighed i Slagelse, og nu i værelset på Kalundborgvej. Men her kan de to ikke blive.

- Jeg har fået at vide fra min sagsbehandler i kommunen, at jeg har råd til at bo i en lejlighed til maks. 5500 kroner om måneden. Men dem er der altså ikke ret mange af. Der er ingenting ledigt. Det er helt umuligt at finde en billig bolig. Jeg står på ventelister i flere boligforeninger, og jeg er medlem på både boligportalen og andre sider - det koster også ret mange penge - penge som jeg ikke har, fortæller Rikke Pedersen.

Hun blev sat ud allerede inden kontanthjælpsloftet ramte den 1. oktober, men da det skete, blev hun skåret 2900 kroner i ydelser hver måned - og det har ikke gjort det lettere at finde et nyt hjem.

I denne uge har Rikke Pedersen endelig fået tilbudt en lejlighed hos en privat udlejer i Korsør. Den koster 6000 kroner om måneden inklusiv forbrug - men det er altså 500 kroner over det budget, Slagelse Kommune har lagt for Rikke. Derudover har Rikke også brug for at kommunen bevilliger hende et såkaldt indskudslån på 20.800 kroner, så hun kan betale indskuddet til lejligheden. Problemet er bare, at den private udlejer har en ganske kort frist for betalingen af indskuddet, mens det tager lidt længere for Slagelse Kommune at behandle en sag om indskudslån - især når huslejen ligger over det budgetterede.

- Vi er nødt til at lave en individuel vurdering hver gang, vi skal beslutte, om vi kan stille et indskudslån. Har borgeren reelt råd til at bo i lejligheden - og til at betale lånet tilbage? Derfor er vi nogle gange nødt til at tale med borgeren ud over ansøgningen, for at stille opklarende spørgsmål, og derfor tager det lidt tid at behandle en ansøgning, siger Birgitte Tribler, der er områdeansvarlig i voksenafdelingen i Slagelse Kommune. Rikke Pedersen sendte sin ansøgning om indskudslån mandag, og indskuddet skulle senest falde onsdag. Det lykkedes umiddelbart ikke. Og den enlige mor er derfor endnu engang sat tilbage til udgangspunktet uden fast tag over hovedet.

Hele situationen har gjort Rikke Pedersen yderst frustreret.

- Det er virkelig svært ikke at komme til at føle sig som en dårlig mor, når man ikke kan skaffe et hjem til sin søn. Jeg gør, alt hvad jeg kan for at give min søn en så normal hverdag som muligt, men det er virkelig svært, fortæller Rikke Pedersen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk