30. maj 2020
I mange timer fra tidlig morgen til onsdag formiddag bankede store bølger som følge af højvande på over en meter over daglig vande løs på norstien.Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

I mange timer fra tidlig morgen til onsdag formiddag bankede store bølger som følge af højvande på over en meter over daglig vande løs på norstien.Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu et vådt kys til stien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu et vådt kys til stien
Slagelse - 10. januar 2019 kl. 07:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Helge Wedel
Korsør slap for de store skader, men norstien fik atter et mærkebart vådt smækkys af store bølger med 1,05 meter over daglig vande.

Det var både mørkt og stormfuldt, da højvande som følge af mange timers nordlig hård kuling kulminerede i Korsør med 1,05 meter over daglig vande klokken 03.30 onsdag morgen. Den høje vandstand faldt kun langsomt. Helt frem til lidt over ni var vandet over en meter højere end normalt.

I alle timerne blæste en særdeles kraftig nordøstlig vind, hvilket rejste store bølger i Korsør Nor. Bølgerne bankede i alle timerne løs på norstien, der derfor næppe som ellers lovet efter stormen »Alfrida« onsdag i sidste uge kan ventes ryddet, repareret og farbar i denne uge.

Ved »Alfrida« kulminerede højvande med 1,17 meter over daglig vande. Medarbejdere ved kommunens entreprenørservice nåede at fjerne alt det opblæste affald i skikkelse af mange forskellige plaststykker efter »Alfrida«. Et arbejde der nu kan gentages, inden de opskyllede tangbunker kan skubbes tilbage i noret.

Forventelig har den seneste højvandede storm også banket endnu større huller i stien, hvor der derfor er sat advarselsskilte op et stykke tid endnu.

Entreprenørchef Peter Johansen forventer, at skiltene vil være sat op de næste par som advarsel om, at norstien er delvist »kysset« væk af bølger og højvande.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk