22. september 2019
Det kostede i november fire dagbøder á 200 kroner at rive valgplakater ned. En 22-årig mand, der dengang ikke troppede op i retten, skal møde på mandag i Næstved.
Det kostede i november fire dagbøder á 200 kroner at rive valgplakater ned. En 22-årig mand, der dengang ikke troppede op i retten, skal møde på mandag i Næstved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu en mand tiltalt for at rive politikeres valgplakater ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en mand tiltalt for at rive politikeres valgplakater ned
Opdateret 22. marts 2019 kl. 09:59
Slagelse - 22. marts 2019 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi håbede på en fængselsstraf, da en 22-årig hærværksmand i november blev dømt for at rive ikke under 35 socialdemokratiske valgplakater ned i Ringparken, samme dag som politikere i hele landet havde fået lov at hænge dem op. Mere nøjagtigt den 28. oktober 2017.

arrow Læs også: Socialdemokrater fik revet valgplakater ned: 800 kroner i bøde

Sådan gik det dog ikke, idet Retten i Næstved blandt andet bemærkede, at man ikke anså hærværket som værende af systematisk karakter.

Manden, der dengang sad alene på anklagebænken grundet fraværet af sin ven, kunne derfor »nøjes« med 800 kroner i straf fordelt på fire dagbøder. Vel at mærke plus sagsomkostninger og erstatning til byrådsmedlem Ali Yavuz (S) og partikollegaen Miralem Garagic, som ikke opnåede valg til byrådet.

Det var deres kontrafejer, det gik ud over, da den dømte, 22-årige mand og en jævnaldrende medsammensvoren tilsyneladende lykkedes med at knægte demokratiet, som kritikken tidligere har lydt.

Nu skal sidstnævnte gerningsmand for retten. En 22-årig mand, der ved retsmødet i november ikke dukkede op grundet sin varetægtsfængsling i Aarhus Arrest. Her sad han som følge af en lovovertrædelse, der ikke har noget med den verserende sag at gøre. Derfor blev hans sag udskilt.

Han skal for retten på mandag den 25. marts, hvor han tiltales for hærværk efter straffelovens §291. Et hærværk, hans kammerat ikke erindrede noget som helst om under sit eget retsmøde den 7. november, men som han alligevel blev dømt for, efter han senere på dagen krøb til korset.

- Jeg har ingen anelse om det. Jeg kan ikke huske noget, sagde han dengang ved Retten i Næstved, men kunne imidlertid sagtens erindre, at han havde drukket en kop kaffe med den 22-årige kammerat, der nu skal for retten.

Den dømte endte med at erkende, efter lokale betjente havde genkendt manden på overvågningsvideoer. Han huskede i den forbindelse også, at politiet havde ransaget den Seat Toledo, han kørte i, og som retmæssigt tilhørte hans bror på daværende tidspunkt. En bil, der i øvrigt var fyldt med valgplakater, hvilke kunne ses igennem bagruden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk