26. november 2020
Det går strygende med byggeriet af 61 boliger på den tidligere Sericol-grund i Slagelse.
gallery icon

Se billedserie

Det går strygende med byggeriet af 61 boliger på den tidligere Sericol-grund i Slagelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig fart på byggeri på omdiskuteret grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig fart på byggeri på omdiskuteret grund
Slagelse - 30. juni 2020 kl. 11:40
Af Carsten Lysdal

Da Jacob Vestergaard og Atlantia i begyndelsen af 2018 rømmede grunden i Løvegade, hvor skiltefabrikken Sericol har skabt overskrifter på grund af sin til tider hærgede forfatning, var det med hensigten at påbegynde byggeriet af 61 boliger prompte.

arrow Læs også: Historisk bygning revet ned: Scala-byggeri skrider frem

Diverse knaster og forsinkelser ramte dog bygherren. De mange, fremtidige lejere, der tidligt skrev sig op til en bolig i Spinderiparken, måtte derfor sande, at det tog noget længere tid end annonceret at få deres nye adresse gjort indflytningsklar.

Nu er bumpene imidlertid forceret, og byggeriet er i fuld sving. I øvrigt i en sådan grad, at ejendomsudvikleren Jacob Vestergaard godt tør love, at tidsplanen i denne omgang holder.

- Vi er klar med de første 11 rækkehuse til december og en prøvebolig til efteråret, siger Atlantia-indehaveren, som udover Løvegade er i gang flere andre steder.

Blandt andet på Klingeberg, hvor man forrige fredag kunne byde på pølser og Cocio-kakaomælk i forbindelse med rejsegildet for 16 lejligheder ud mod vejen, og i City 3, hvis lejligheder øverst for tiden undergår en større forvandling.

For alle aldersgrupper

Det er ikke uden årsag, at boligområdet, der ligger centralt i byen, får navnet »Spinderiparken«.

Bygningerne, som efter lukningen af skiltefabrikken har ligget øde hen og ageret opholdssted for hjemløse, når altså ikke rammerne brændte, har også taget sig ud som cykelfabrik og hampegarnsspinderi. Men alt det er fortid.

Nu sikres vejen mod en oase i byen, som Jacob Vestergaard selv kalder området.

- Det unikke ved dette projekt er desuden, at det ligger i det absolutte centrum af Slagelse med gåafstand til alt, siger han og forklarer desuden, at det bliver et område for en mangfoldig skare af mennesker.

15 af de 61 boliger får elevator tilknyttet og bliver med deres omtrent 65 kvadratmeter seniorvenlige, mens andre tiltænkes mor, far og børn, ligesom studerende vil få flere relevante boliger at vælge imellem på i omegnen af 55 kvadratmeter.

Rækkehusene vil ramme lige omtrent 100 kvadratmeter og rumme både privat terrasse med en lille have, eget skur og en omkransende kirsebærlaurbær-hæk.

Alt klar til næste år

At man er tæt på centrum og maksimalt har fem minutters gang til bykernen, er unikt, mener Jacob Vestergaard, der i juli lancerer en afdeling på hjemmesiden www.atlantia.biz, hvor interesserede kan læse mere om alle boliger i parken.

Her vil man samtidig kunne læse om materialevalg og lignende, ligesom der vil stå specifikt, hvilke boligtyper der er færdige hvornår, priser og grundplanstegninger.

- Hele projektet forventes færdigt næste år sent på sommeren, men med løbende indflytninger, hvor den første fase som sagt er færdig allerede til december i år, siger han.

arrow Fra øjebæ til bolig-oase: Endelig grønt lys til byggeri i midtbyen
21. december 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 20:47
arrow Tre i spil til Slagelse Erhvervsråds Initiativpris
16. oktober 2019 kl. 22:14 Opdateret: kl. 22:14
arrow Forsinkede boliger står klar til næste sommer
12. juni 2019 kl. 06:05 Opdateret: kl. 22:33
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk