16. oktober 2019
Boligretsmøde til august kan sætte endeligt punktum for tvist mellem en lejer, der ikke vil flytte, på den ene side og Slagelse Kommune samt Vestsjællands Almene Boligselskab på den anden.
Boligretsmøde til august kan sætte endeligt punktum for tvist mellem en lejer, der ikke vil flytte, på den ene side og Slagelse Kommune samt Vestsjællands Almene Boligselskab på den anden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En million skattekroner spildt på grund af én lejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En million skattekroner spildt på grund af én lejer
Opdateret 05. juli 2018 kl. 06:42
Slagelse - 05. juli 2018 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 35-årig lejer på Århusvej nægter fortsat at flytte og har tilsyneladende også skræmt resten af beboerne væk. Derfor står der stadigvæk 11 af 12 boliger tomme i det tidligere, nu nedlagte socialpsykiatriske botilbud »Ungekollegiet«, som kommunen lukkede for halvandet år siden. Dels grundet manden, der har udvist en voldelig og truende adfærd.

arrow Læs også: Trodsig opsagt lejer dømt endnu engang

Trods lejeren er blevet opsagt allerede i juni sidste år, bor han stadig på adressen. Han nægter simpelthen at flytte, og imens tvinges Slagelse Kommune til at betale 60.000 kroner om måneden for 11 ledige lejemål, som ikke kan bruges til noget andet, så længe lejeren bor der.

Det betyder, at kommunen indtil videre har spildt omtrent en million kroner på boliger, man rent faktisk ønsker anvendt til andre formål - alene fordi en enkelt lejer gør indsigelse.

Det skriver Sjællandske.

Vestsjællands Almene Boligselskabs direktør, Karsten Krüger, har tidligere udtryk sin frustration over syltningen af sagen i retssystemet, da man nu i over et år har ønsket at få den 35-årige til at flytte. Endda har strafferetten i marts dømt ham for at true en leder på stedet tilbage i 2015.

Boligretten har imidlertid nu sat en dato for et retsmøde, hvor lejeren kan se frem til at få det endelige spark. Det finder sted den 1. august, oplyser direktøren til Sjællandske.

- Han mener ikke, at han har gjort noget forkert. Men det er vi jo ikke enige med ham i, så nu må vi få retten til at hjælpe os, siger Karsten Krüger, der forventer, at retten nu sætter det punktum, der skal til.

- Når man bor i en almen bolig, er man sikret igennem lejeloven. Og betaler du din husleje, kan der intet gøres - lige indtil den dag, du ikke følger reglerne. Og her er det klart, at alle de ting, der efterhånden er samlet sammen i denne sag, bidrager til vores argumentation for, at han nu skal ud af sit lejemål, siger Karsten Krüger, der hæfter sig ved, at kommunen har givet lejeren adskillige tilbud i forhold til nye lejeboliger.

Lejeren, som avisen tidligere har været i kontakt med, er ikke vendt tilbage på Sjællandskes henvendelse.

arrow Trodsig lejer smides på porten efter langvarig strid
22. juni 2019 kl. 06:05 Opdateret: kl. 16:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk