21. august 2019
Boligretten har nu sat punktum i strid mellem lejer, boligselskab og kommune.
Boligretten har nu sat punktum i strid mellem lejer, boligselskab og kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Én lejer har kostet kommune dyrt: Nu ryger han på porten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Én lejer har kostet kommune dyrt: Nu ryger han på porten
Slagelse - 28. august 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den eneste tilbageværende lejer på det nu nedlagte socialpsykiatriske døgntilbud Ungekollegiet på Århusvej i Slagelse skal pakke sine ting og flytte. Det har Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB) egentlig også tidligere bedt den 35-årige om - senest for et år siden - hvilket han dog nægtede og blev boende.

arrow Læs også: Trodsig opsagt lejer dømt endnu engang

Nu slår boligretten fast, at der ikke er nogen vej udenom. Lejeren skal flytte inden 15. september.

Det skriver Sjællandske.
- Det er positivt, at vi har fået medhold, siger VAB's direktør, Karsten Krüger, som imidlertid stadig afventer ankefristens udløb.

- Han har jo en frist i forhold til at anke, og hvad han har tænkt sig der, ved vi naturligvis ikke noget om endnu, tilføjer direktøren.

Manden blev i marts dømt for at true en leder af stedet - en episode, der går tre år tilbage - og hans til tider ganske truende adfærd har efter sigende også skræmt en række tidligere medborgere på adressen væk.

I hvert fald har 11 af i alt 12 lejemål stort set stået tomme i halvandet år. Lige siden Slagelse Kommune i starten af 2017 lukkede døgntilbuddet.

Skatteyderne har i den tid betalt lige godt en million kroner i tomgangsleje. Alene fordi lejeren har været beskyttet mod at blive smidt ud i henhold til sin lejekontrakt. Og så længe han bor der, kan konstruktionen af stedet ikke ændres.

Nu har boligretten imidlertid givet boligselskabet ret i, at det var helt i henhold til reglerne, at man med et brev fra advokatfirmaet Advodan sidste sommer opsagde lejeren.

Det med henvisning til, at man sagtens kan opsiges, »når lejeren har tilsidesat god skik og orden ... og forholdet er af en sådan karakter, at lejerens flytning er påkrævet,« som der står i almenlejelovens §90 stk. 1 nr. 7.

Så længe lejeren stadig bor på adressen, har Slagelse Kommunes handicap- og psykiatrichef, Thomas Knudsen, ingen kommentarer til sagen.

arrow Trodsig lejer smides på porten efter langvarig strid
22. juni 2019 kl. 06:05 Opdateret: kl. 16:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk