28. september 2020
De fem piger, der lavede den bedste verdensmålsfilm, er her sammen med gymnasiets rektor, Lotte Büchert. Foto: Slagelse Gymnasium
gallery icon

Se billedserie

De fem piger, der lavede den bedste verdensmålsfilm, er her sammen med gymnasiets rektor, Lotte Büchert. Foto: Slagelse Gymnasium
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En bananskræl med mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En bananskræl med mening
Slagelse - 12. januar 2020 kl. 15:29
Af Per Vagnsø

En pige smider en bananskrald mod gulvet på en af Slagelse Gymnasiums gange. Bananskraldens greb af tyngdekraften vises i slowmotion. Filmen klipper til en anden pige, der i Duracell-hastighed løber efter en skraldespand, som griber bananskralden, inden den rammer jorden.

Budskabet er umuligt ikke at forstå: Vi skal passe på vores klode, og alle kan gøre en forskel - også elever på Slagelse Gymnasium. Derfor vandt pigegruppen bag denne film prisen som bedste verdensmålsfilm til gymnasiets stort anlagte verdensmålsdag.

- Jeg bliver vildt imponeret, hver gang vores elever laver film. Alle eleverne har gjort sig umage, og deres produkter er virkelig blevet gode, siger Lotte Büchert, der er rektor på gymnasiet, og sammen med Helle Gerber fra Mellemfolkeligt Samvirke og journalist Jonas Løytved udvalgte vinderfilmen efter alle klasser havde stemt deres favoritfilm videre.

Det er Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningsprojekt VerdensKlasse, der har faciliteret verdensmålsdagen, hvor alle gymnasiets 1300 elever deltog.

Og eleverne havde det sjovt med at lave deres film, og så gav det god mening, at hele skolen var samlet.

- Det var fedt, at vi skulle være kreative, lave vores egne film og fordybe os i det, lyder det fra Signe Toftegaard fra 3.u, og hendes klassekammerat Laura Christensen uddyber:

- Vi blev også klogere af at se nogle af de andre klassers film. I vores klasse har vi kun beskæftiget os med to verdensmål, men de andre klasser havde arbejdet med nogle andre, og på den måde lærte vi noget nyt.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk