25. januar 2021
Emilie Meng blev begravet fa Sankt Povls Kirke den 19. januar. Når der fortsat er frisk jord på hendes gravsted på Korsør Kirkegård, er det ikke fordi, hun har været gravet op igen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Emilie Meng blev begravet fa Sankt Povls Kirke den 19. januar. Når der fortsat er frisk jord på hendes gravsted på Korsør Kirkegård, er det ikke fordi, hun har været gravet op igen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emilie har ikke været gravet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emilie har ikke været gravet op
Slagelse - 27. maj 2017 kl. 06:48
Af Helge Wedel

Fem måneder er gået, siden liget af Emilie Meng blev fundet i en sø ved Borup på Midtsjælland. Politiet står trods en intens og meget omfattende efterforskning uden gennembrud i jagten på den eller de gerningsmænd, der tog livet af den dengang 17-årige pige. Hun blev sidst set i live på Korsør Station tidligt om morgenen søndag den 10. juli 2016, hvor hun valgte at gå hjem efter en bytur i Slagelse, mens veninderne tog en taxa.

arrow Læs også: Emilie-optegnelser blev stjålet

Emilie Meng blev begravet fra Sankt Povls Kirken den 19. januar og stedt til hvile på Korsør Kirkegård ved en kistebegravelse. Sjællandske har fået henvendelser om, at Emilie Meng skulle været gravet op igen som led i efterforskningen, fordi der på gravstedet var frisk jord. Men der er tale om en misforståelse begrundet i, at kistebegravelser nu om dage er sjældne. Derfor kender måske især yngre mennesker ikke, hvad der sker med jorden efter en kistebegravelse.

- Vi topper løbende et kistegravsted op med jord i op til et år efter begravelsen, fordi jorden løbende sætter sig og synker efterhånden som luften presses ud af den, forklarer kirkegårdsleder på Korsør Kirkegård Anne Nordam til Sjællandske.

Vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Søren Ravn Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller, at efterforskningen fortsætter i bestræbelserne på at finde den eller de skyldige i Emilie Mengs død.

- Vi har stadig en masse at arbejde med, men et egentligt gennembrud har vi endnu ikke haft. Og vi hører fortsat gerne fra folk, der sidder med en mistanke eller måske er kommet i tanke om noget, siger Søren Ravn Nielsen til Sjællandske.

- Emilies taske mangler vel, siden I for nylig gravede efter den på Motalavej? Og vil I fortælle, hvis I har fundet dna efter en mulig gerningsmand?

- Vi har brug for, at kun vi og gerningsmanden kender til oplysninger i sagen. Vi melder først noget ud, når der er et egentligt gennembrud. Og det gælder også dna, siger Søren Ravn Nielsen.

Politiet har store mængder af teleoplysninger at arbejde med i bestræbelserne på at fastslå hvem, der har været hvor og hvornår.

- Vi har sat specialister til at analysere de store mængder af data, siger Søren Ravn Nielsen.

- Ved I hvordan Emilie Meng præcis døde?

- Nej, det ved vi ikke, men der pågår stadig retskemiske og retsmedicinske undersøgelser, siger Søren Ravn Nielsen.

Undersøgelserne kan i bedste fald fastslå, hvordan, hvornår og hvor Emilie Meng blev dræbt.

arrow 75 nye tip i Emilie Meng-sagen
11. oktober 2017 kl. 15:47 Opdateret: kl. 15:47
arrow Nye henvendelser om Emilie kommer fra folk, der var i området
05. oktober 2017 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:07
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk