25. januar 2021
Der blev tændt lys for Emilie Meng, og netop lyset var også et af omdrejningspunkterne i sognepræst Anna Helleberg Kluges mindeprædiken, som kan læses her Foto: Morten Bøgh/Scanpix
Der blev tændt lys for Emilie Meng, og netop lyset var også et af omdrejningspunkterne i sognepræst Anna Helleberg Kluges mindeprædiken, som kan læses her Foto: Morten Bøgh/Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emilie blev mindet ved gudstjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emilie blev mindet ved gudstjeneste
Slagelse - 11. juli 2017 kl. 06:53
Af Mette Kjær Nielsen

Blomster og lys. Minder og sorg. Mandag var det præcis ét år siden, at den 17-årige gymnasieelev Emilie Meng sidst blev set i live ved Korsør Station på vej hjem søndag morgen fra en bytur i Slagelse.

arrow Læs også: Emilie-optegnelser blev stjålet

Drabet på Emilie Meng har påvirket hele byen, og hun blev mandag mindet på flere forskellige måder.

Klokken 04.07 - på det præcise tidspunkt, hvor Emilie Meng sidst blev set - mødte godt 20 mennesker op med lys og fakler til en mindehøjtidelighed. I løbet af dagen, blev der også afholdt et minuts stilhed på Rådhuspladsen i København, og der blev spredt 50 roser til minde om Emilie i søen ved Regnemarks Bakke ved Borup, hvor hun ved juletid blev fundet myrdet.

Sidst men ikke mindst blev den unge kvinde mindet efter familiens eget ønske ved en gudstjeneste mandag aften.

Her bringes sognepræst Anna Helleberg Kluges prædiken fra mindegudstjenesten i sin helhed:

Det er et år siden, vi mistede Emilie og blev tvunget til at revidere vores forståelse af verden og altings sammenhæng. Noget vigtigt og smukt blev taget fra os i den tidlige søndag morgen, og verden holdt vejret af skræk og sorg. Det var som om tiden gik i stå.

Men kun indeni os, for omkring os tikkede urene videre og lagde sekunder oven på sekunder, omkring os gik tiden, mens vi stod stille og ikke kunne finde tilbage til det liv, vi kom fra.

Tiden gik, men uden os.
Nu er der gået et år, men vi er stadig fyldt af de samme spørgsmål, den samme rædsel, den samme sorg, men også og helt grundlæggende af den samme kærlighed. Den kærlighed vi troede, vi havde mistet, da vi troede, at tiden gik i stå den søndag morgen. Men tiden gik, og kærligheden døde ikke. Den knytter os fortsat til Emilie, til de mange fine ting hun stod for, og til livet vi deler med hinanden med dets blanding af ondt og godt.

Og det er kærligheden, der skal bære os videre; det er den, vi skal bære videre, selvom det også kan gøre ondt. For det er i kærligheden, vi er forbundet med Emilie, med hinanden, med Gud og med livet. Mens tiden går og fører alt med sig i sin strøm, så er det kærligheden, som forbinder os med evigheden. Det er i den, vi står fast.

Nogle gange mærker vi den som et savn, der gør ondt, men den kan også vise sig i et dejligt øjeblik, hvor glæden tager over. Hverken tårer eller latter får os til at glemme Emilie, tværtimod vil hun være med i det hele. Hun er stadig en del af sin familie og sine venners liv, intet kan skille jer fra hinanden, ligesom ingen eller intet kan skille hende eller os fra Guds kærlighed. I den er vi forbundet. I evighed.

Derfor vil vi følge Paulus' opfordring, når han skriver: »I er jo alle lysets børn og dagens børn. Vi tilhører ikke natten, og heller ikke mørket«.

Emilie var lys, i mindet om hende vil vi vælge lyset. Vi vil hjælpe hinanden med at holde fast i glæden og kærligheden, som Emilie levede og lever i.

Hun er hos Gud, og vi her, men sammen i Guds hånd, som ikke slipper nogen af os igen.

Amen

arrow 75 nye tip i Emilie Meng-sagen
11. oktober 2017 kl. 15:47 Opdateret: kl. 15:47
arrow Nye henvendelser om Emilie kommer fra folk, der var i området
05. oktober 2017 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:07
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk