19. august 2019
Robin Witzner har fremvist kontoen til Sjællandske, hvor der på nuværende tidspunkt står 69.085,46 kroner.  I alt var der indsamlet 97.000 kroner, hvor nogle af dem blev brugt på blandt andet begravelsen. Han erkender, at han burde have fået styr på det tidligere, men han har været plaget af en kronisk sygdom og stress.  Arkivfoto
Robin Witzner har fremvist kontoen til Sjællandske, hvor der på nuværende tidspunkt står 69.085,46 kroner. I alt var der indsamlet 97.000 kroner, hvor nogle af dem blev brugt på blandt andet begravelsen. Han erkender, at han burde have fået styr på det tidligere, men han har været plaget af en kronisk sygdom og stress. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emilie Meng-indsamling på rettens bord: Penge står stadig på stifters konto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emilie Meng-indsamling på rettens bord: Penge står stadig på stifters konto
Opdateret 25. september 2018 kl. 06:44
Slagelse - 25. september 2018 kl. 06:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i juli 2016 stiftede Robin Witzner en indsamling, der var en dusør til den - eller de - der kunne komme med et afgørende tip i sagen om Emilie Mengs forsvinden.

arrow Læs også: Stifter af indsamling får bøde for regnskabsrod

Men da Emilie Meng blev fundet ved en sø juledag, valgte Robin Witzner, at det indsamlede beløb skulle doneres til de organisationer og mennesker, der havde taget aktiv del i eftersøgningen.

Men på trods af det er to år siden, står pengene i dag stadigvæk på en lukket konto - som Sjællandske har set - og der har de stået urørt. I alt er der 69.085,46 kroner.

Der blev tilbage i 2016 indsamlet 97.000 kroner, hvor nogle af dem blev brugt på blandt andet begravelsen og til eftersøgningen, oplyser han.

Robin Witzner har ikke fået sendt et regnskab til Indsamlingsnævnet, hvilket nu koster ham en tur i retten onsdag, hvor han modtager en straksbøde for ikke at have fået revideret regnskabet og sendt det ind. Noget, han nu er i gang med at få styr på, og som han blev rykket for to gange.

Han lægger sig fladt ned i sagen og erkender, at »det er gået for langsomt«, men at han har døjet med en slem sygdom og været nede med stress i en lang periode, hvorfor det har været en hård periode for ham.

- Jeg lider af en kronisk tarmsygdom, og i alt det med Emilie, hvor jeg stod for størstedelen af eftersøgning, sociale medier, indsamling, gik jeg simpelthen ned med stress. Det gjorde, at min krop lukkede helt ned på grund af min sygdom, og jeg har tidligere kontaktet Indsamlingsnævnet for at høre, om der var en anden, der måtte overtage i forbindelse med indsamlingen, men det fik jeg afslag på, fortæller Robin Witzner til Sjællandske.

Han understreger, at der nu er en revisor på sagen, og at pengene udbetales til de forskellige organisationer, når tingene er godkendt.

- Regler er regler, og der skal selvfølgelig være styr på det, så der er ingen undskyldninger, fortæller han til Sjællandske.

Regnskabet bliver revideret af en statsautoriseret revisor. Han glæder sig til at få lukket denne sag, så han kan få doneret pengene.

- Der er styr på det nu, men jeg ved ikke, hvor stor bøden er, det ved jeg først på onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk