24. juli 2019
Elisabeth Wolfhagen og Kurt Jacobsen forgraferet på museet i foråret 2016, hvor de skulle have gang i kasseapparatet ved at opkræve entré, så der kunne skaffes indtægter til museet. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Elisabeth Wolfhagen og Kurt Jacobsen forgraferet på museet i foråret 2016, hvor de skulle have gang i kasseapparatet ved at opkræve entré, så der kunne skaffes indtægter til museet. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elisabeth Wolfhagen død 62 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elisabeth Wolfhagen død 62 år
Slagelse - 13. februar 2019 kl. 07:05
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mangeårig ansat og leder af Korsør By- og overfartsmuseum Elisabeth Wolfhagen - også kendt som Elisabeth Magnussen er død 62 år gammel. Natten til søndag døde hun ind i sit hjem på Skovbrinken efter i en længere periode at have lidt under lungesygdommen kol, hvis gener senest blev forstærket af influenza og lungebetændelse.

Wolfhagen er hendes barndomsnavn, som hun valgte at bruge. Hun kom til Korsør som lille barn. Efter skolegang og opvækst i Korsør blev hun boende. Byen blev hendes liv og den og alle, der kom hende nær, mærkede hende som den ildsjæl, hun var. Hun brændte for Korsør. Hun var aktiv hjælper for picnickoncerterne, ligesom hun lagde frivillige arbejdstimer på lokalhistorisk arkiv.

Det blev til et parløb med Kurt Jacobsen i hele 29 år som daglig ledelse af Korsør By- Og Overfartsmuseum, før en fyreseddel måtte udskrives til dem begge på grund af faldende kommunal støtte. Elisabeth Wolfhagen blev fastansat på museet i 1989, mens Kurt Jacobsen var på museet, da det åbnede i 1983. I dag drives museet via frivillige.

Kurt Jacobsen mindes de mange års samarbejde med Elisabeth Wolfhagen som et mangårigt ægteskab, hvor hvor man kender hinandens vaner.

- Elisabeth gik højt op i sit arbejde. Hun var et dejligt menneske, altid sød og hjælpsom. Det bliver et stort savn, siger Kurt Jacobsen.

Sammen med sin kone Henny Jakobsen kom Kurt Jacobsen privat sammen med Elisabeth Wolfhagen og hendes mand Poul Erik Magnussen.

- Vi havde et fantastisk venskab. Vi deltog i mange år i Wienerballet, hvor vi dansede lancier. Vi spiste også tit ude, gerne på Kineseren i Slagelse, der var favoritten, og vi grillede hos Elisabeth og Poul Erik. Her i de seneste år hyggede vi os, når Elisabeth kom til kaffe i Grevsensgade, hvor vi fik vendt verdenssituationen, beretter Kurt Jacobsen.

Elisabeth Wolfhagen efterleves af sin mand Poul Erik, sønnen Michael og datteren Mette samt fire børnebørn.

Elisabeth Wolfhagen bisættes fra Sankt Povls Kirke lørdag den 16. februar klokken 12.30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk