27. marts 2019
Det bliver denne udgave af billedet, der skal hænge på skolen. Foto: Multidroner/Flash Foto, Anders Heegaard
gallery icon

Se billedserie

Det bliver denne udgave af billedet, der skal hænge på skolen. Foto: Multidroner/Flash Foto, Anders Heegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever ville slå verdensrekord med menneskeligt pi-tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever ville slå verdensrekord med menneskeligt pi-tegn
Opdateret 14. juni 2018 kl. 19:44
Slagelse - 14. juni 2018 kl. 19:36
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flot så det ud fra luften, da godt 700 elever og lærere fra Marievangsskolen i Slagelse dannede det matematiske tegn pi på boldbanen bag skolen. Multidroner og fotograf Anders Heegaard sørgede for, at øjeblikket blev foreviget, men det blev ikke til en rekord, der finder vej til Guiness' rekordbog i denne omgang.

Umiddelbart før Marievangsskolens rekordforsøg var der andre, der havde samlet lige omkring 800 mennesker til at danne pi-tegnet, så skoleleder Henrik Østergaard slår fast, at skolen gør et nyt rekordforsøg efter sommerferien. Det er nemlig ikke afgørende, at det er elever på skolen, der lægger kroppe til forsøget. Dermed gælder det »bare« om, at skolen får fat i flere personer til at stille op næste gang.

Rekordforsøget er imidlertid én ting. Noget andet er, at udgangspunktet for luft-fotograferingen var et ønske om at udsmykke skolens aula med et foto af skolen og alle elever, og den del lykkedes.

- På pi-dagen var der så nogle 8. klasser, der spurgte, om vi ikke skulle prøve at lave et rekordforsøg samtidig, beretter Henrik Østergaard.

Der har været masser af matematik i forberedelserne, hvor 8. B har regnet og tegnet pi-tegnet op på boldbanen, så alle skulle stå inden for bestemte, hvide kridtstreger, inden dronen med kamera gik i luften.

Fotograf Anders Heegaard fortæller, at fotoet skulle være i særlig, høj opløsning, fordi det skal pryde tre gange fire meter i skolens aula. Det krævede så også en særlig drone, som kan løfte et tungt kamera.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk