26. maj 2020
Elever fra Flakkebjerg Efterskole i Slagelse har arrangeret en demonstration i anledning af den globale klimastrejke »Fridays for Future«. Formålet er at få klimaet højere op på den politiske dagsorden, og budskabene var tydelige. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Elever fra Flakkebjerg Efterskole i Slagelse har arrangeret en demonstration i anledning af den globale klimastrejke »Fridays for Future«. Formålet er at få klimaet højere op på den politiske dagsorden, og budskabene var tydelige. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever strejker for klimaet med kontant budskab: Din bøf eller dit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever strejker for klimaet med kontant budskab: Din bøf eller dit barn
Opdateret 20. september 2019 kl. 14:47
Slagelse - 20. september 2019 kl. 12:06
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Ikke mere CO2, vi vil have et sted at bo«, var bare ét af de kampråb, der i dag, fredag formiddag, kunne høres i Slagelse centrum.

arrow Læs også: Skole støttede klimastrejke blandt elever: - Det er vigtigt

Her arrangede en gruppe unge fra Flakkebjerg Efterskole en demonstration i anledning af den globale klimastrejke »Fridays for Future«, der opfordrer unge i hele verden til at fravælge bøger til fordel for bannere.

Formålet er at få klimaet højere op på den politiske dagsorden.

Demonstrationen tog således sit udgangspunkt fra Slagelse Rådhus, hvorfra de unge gik i samlet flok til Nytorv. Her blev der delt flere kampråb, ligesom der med en megafon i hånden blev holdt taler fra de fremmødte.

Fælles for talerne og kampråbene var, at de sendte et klart budskab til landets politikere: Der skal gøres noget for klimaet. Og der skal gøres noget nu.

- Vi bliver nødt til at starte et sted. Hvis vi gør det i Slagelse, følger andre byer måske med, og hvis andre byer følger med, sker der måske noget i Danmark, og hvis der sker noget i Danmark, følger resten af verden måske med. Og så bliver det forhåbentlig til noget meget større, forklarer 16-årige Clara Møller Jensen, som er én af de elever, der har stået for at arrangere den lokale demonstration.

Ifølge bevægelsen »FridaysForFuture Denmark« bliver der på verdensplan afholdt 2333 strejker over 125 lande. Heraf 27 strejker i Danmark.

Se billeder fra demonstrationen i Slagelse under galleriet ovenfor.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk