16. oktober 2019
Europæiske madtraditioner er på skoleskemaet, når elever fra Indien bruger deres sommerferie på tre ugers sommerskole på Kokke- og Tjenerskolen, ZBC Slagelse. - At komme til udlandet og se hvilken mad andre mennesker spiser og at lære om de lokale ingredienser, er den bedste måde, vi kan bruge vores ferie på, fortæller 19-årige Jai Ryhwani, der er én af eleverne.
Europæiske madtraditioner er på skoleskemaet, når elever fra Indien bruger deres sommerferie på tre ugers sommerskole på Kokke- og Tjenerskolen, ZBC Slagelse. - At komme til udlandet og se hvilken mad andre mennesker spiser og at lære om de lokale ingredienser, er den bedste måde, vi kan bruge vores ferie på, fortæller 19-årige Jai Ryhwani, der er én af eleverne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever fra Indien finder inspiration på erhvervsskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fra Indien finder inspiration på erhvervsskole
Slagelse - 18. juni 2019 kl. 09:36
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan skærer man et stykke kød korrekt ud? Og hvordan er det nu med friske fisk, når de skal renses?

Blandt andet spørgsmål som disse får en gruppe indiske elever nu svar på, efter de er ankommet til en tre uger lang sommerskole på Kokke- og Tjenerskolen, ZBC i Slagelse.

- At komme til udlandet og se hvilken mad andre mennesker spiser og at lære om de lokale ingredienser, er den bedste måde, vi kan bruge vores ferie på. Indtil videre har kurset her været perfekt. Jeg har arbejdet med nye råvarer, og jeg lærer rigtig meget af den danske kok, fortæller 19-årige Jai Ryhwani.

For selvom han og de andre elever kommer fra Indiens bedste hotelskole, IHM-A, Institute of Hotel Management, i Aurangabad, har de meget at lære af de europæiske madtraditioner.

I Indien bliver alt kød nemlig leveret udskåret, og medmindre man bor i en kystby, kommer alt fisk og skaldyr også på frost. På kurset lærer de indiske elever derfor blandt andet, hvordan de skærer kød ud, og hvordan de renser en fisk.

- Her er lærerne sammen med os, og de viser os, hvordan man gør. Der er ingen stress, og det foregår på en legende måde. Hvis vi gør noget forkert, prøver vi bare igen, og det er noget af det bedste ved kurset, siger Jai Ryhwani.

Sidste år startede hans skole et samarbejde med ZBC, og de første 25 elever kom til Ringsted på en to ugers sommerskole med fokus på bager- og konditorfaget. Men i år tager over dobbelt så mange indiske elever turen til Danmark.

Det er af den grund, at de indiske elever i år også har mulighed for at dygtiggøre sig indenfor nordisk og europæisk madlavning på Kokke- og Tjenerskolen, ZBC i Slagelse.

- Eleverne lærer blandt andet, hvordan vi opbygger menuer og om de forskellige teknikker, vi bruger i det europæiske og nordiske køkken. I Indien lærer de for eksempel ikke, hvordan man steger en steak, men det kan vi vise dem, siger Kenneth Mikkelsen, der er faglærer på Kokke- og Tjenerskolen, ZBC.

Med et kursusbevis fra ZBC i hånden vil eleverne derfor stå stærkere, hvis de vil arbejde i udlandet eller i de store internationale hoteller i Indien.

- I Danmark er det en del af grunduddannelsen, men for mange af de indiske studerende er det første gang, de skærer i et dyr. Inderne er dygtige teoretisk, men praktisk er vi langt foran, siger Kenneth Mikkelsen.

Står det til 19-årige Jai Ryhwani, venter der af den grund også flere kulinariske rejser forude, når han afslutter sommerskolen i Slagelse:

- Efter jeg er kommet til Danmark, har jeg fundet ud af, at jeg gerne vil rejse rundt i Europa og lære mere om andre landes køkkener og samtidig vise andre, hvad vi spiser i Indien, fortæller han.

Efter den tre uger lange sommerskole på Kokke- og Tjenerskolen i Slagelse forsætter de fleste elever på endnu et treugers kursus på ZBC Ringsted med fokus på bager- og konditorfaget. Dermed ender de fleste med at tilbringe seks uger i Danmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk