9. juli 2020
Her de forskellige digeområder i Korsør, hvor store dele behøver sikring, hvis oversvømmelse ved stormflod skal undgås. Ingen diger er endnu etableret, selv om der har været arbejdet med projekterne i årevis. Det var i november 2006, at Korsør blev voldsomt oversvømmet.
gallery icon

Se billedserie

Her de forskellige digeområder i Korsør, hvor store dele behøver sikring, hvis oversvømmelse ved stormflod skal undgås. Ingen diger er endnu etableret, selv om der har været arbejdet med projekterne i årevis. Det var i november 2006, at Korsør blev voldsomt oversvømmet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstraregning til husejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstraregning til husejere
Slagelse - 14. september 2019 kl. 08:35
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

iden 2013 har kommunen arbejdet med digeprojekter delt op i tre områder til sikring af Halsskov mod Storebælts salte vand ved stormflod.

Tre år efter i 2016 kom så et egentligt skitseprojekt med tilhørende budgetter for digerne. Yderligere to år skulle gå, før digeprojekterne kunne sendes i høring i sommeren 2018.

Nu her godt et år efter er kommunen så ved at tilrette digeplanerne med de høringssvar, der er kommet. Hertil er der regnet på budgetterne fra 2016. Blandt andet ud fra erfaringer med andre digeprojekter, som modsat i Korsør og på Halsskov også er blevet til noget og gennemført. Måske ikke overraskende er resultatet, at der i forhold til prisen i 2016 er en ekstraregning på vej til de grundejere, der har adresse i et af de tre digeområder

I område 1 stiger betalingen fra 18.000 kr. til 23.000 kr. I område 2 fra 6.700 kr. til 11.500 kr. og i område 3 mere beskedent fra 3.600 kr. til 3.900 kr.

Samlet koster sikringen af de tre digeområdet nu 16.240.000 kr., hvilket er 4.584.000 kr. mere end i 2016.

Kommunens andel af betalingen er steget med 1.127.000 kr. til 3.207.000 kr.

Ventetiden har med andre ord både været dyr for husejerne og kommunens øvrige skatteydere.

Politikerne i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget har sendt de ekstra udgifter til digerne videre til den igangværende budgetproces, ligesom de berørte borgere på ny skal høres, fordi de nu skal betale flere penge.

Forventningen er, at digerne i bedste fald etableres om et til to år. Om 2019-priserne så også holder, vil vise sig. Ligeså vil det, om stormfloder i Storebælt også undgås i den resterende del af de op til otte år, som det åbenbart tager fra beslutning om beskyttende digeprojeketer bliver taget og til de så også er udført.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk