19. marts 2019
Ifølge Roger Buch kan sagen i Slagelse få betydning for, hvordan mange andre sager behandles. Særligt Folketinget bør kigge det kommunale tilsyn efter i sømmene.
Ifølge Roger Buch kan sagen i Slagelse få betydning for, hvordan mange andre sager behandles. Særligt Folketinget bør kigge det kommunale tilsyn efter i sømmene.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Folketinget bør reagere på Slagelse-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Folketinget bør reagere på Slagelse-sag
Slagelse - 11. juli 2018 kl. 13:05
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Chef- og kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, forstår udmærket, at Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre i Slagelse Byråd forfølger sagen om ændring af styrelsesvedtægten ved retten. Andet ville være mærkeligt, siger han.

arrow Læs også: Embedsværk og borgmester står fast trods stævning

- Fronterne er trukket skarpt op, og tilmed har man en præcedens-sag fra Randers i år, hvor kommunen tabte, så selvfølgelig skal de prøve det samme. Jeg tror, de får held med det, bemærker Roger Buch i dagens Sjællandske.

- Jeg vil blive overrasket over, hvis ikke Slagelse Kommune dømmes, siger kommunalforskeren, der påpeger, at stævningen betegner en landsdækkende tendens, der blot er blevet mere udtalt de senere år.

Nemlig at man ikke går til Ankestyrelsen, men direkte til domstolene. Slet og ret fordi mindretallene rundt i landets byråd og kommunalbestyrelser ikke føler sig hørt.

I hvert fald mener han, at man ved en eventuel sejr til sagsøgerne i Slagelse må begynde at evaluere på det kommunale tilsyn. Et tilsyn i regi af netop Ankestyrelsen, hvis afgørelse i Randers-sagen blev underkendt ved retten, og som det er Folketingets opgave at tilrette.

- Oppositionen oplever mange steder, at det er svært at komme igennem med noget. Det tilsyn, der er med kommunerne, er et meget juridisk, formalistisk og - for at sige det ligeud - dokumentorienteret tilsyn, siger han og tilføjer:

- Og hvis det er sådan, at oppositionen er nødt til at gå til domstolene for at få sin ret, må man nok til at ændre i måden, man fører tilsyn på, og det er selvfølgelig dyrere og krævende, men der er jo også mange af de her sager, der rører ved nogle grundspilleregler i vores demokrati, udtaler han.

arrow Borgmester om stævning: - De har ikke noget at have det i
10. juli 2018 kl. 13:56 Opdateret: kl. 13:56
arrow Advokat bag stævning: - Borgmester modsiger sig selv
10. juli 2018 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:20
arrow Vraget politisk mindretal stævner kommune
10. juli 2018 kl. 07:54 Opdateret: kl. 20:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk