23. juni 2021
Det er fem tidligere borgmestre - løsgængeren Jens Jørgensen, Troels Christensen (LA) og socialdemokraterne Niels O. Pedersen, Lis Tribler og Flemming Erichsen - der går sammen i et fælles angreb på den siddende borgmester, Venstres Stén Knuth (V).

Roger Buch, kommunalforsker, mener ikke, man går over stregen.
Det er fem tidligere borgmestre - løsgængeren Jens Jørgensen, Troels Christensen (LA) og socialdemokraterne Niels O. Pedersen, Lis Tribler og Flemming Erichsen - der går sammen i et fælles angreb på den siddende borgmester, Venstres Stén Knuth (V). Roger Buch, kommunalforsker, mener ikke, man går over stregen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Eksborgmestres kritik er i den milde ende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Eksborgmestres kritik er i den milde ende
Opdateret 14. november 2017 kl. 19:25
Slagelse - 14. november 2017 kl. 19:00
Af Carsten Lysdal

- Jeg er meget skuffet. Jeg synes, at valgkampen har nået et niveau, hvor jeg i hvert fald ikke selv vil spille med.

arrow Læs også: Knuth skuffet over kritik fra tidligere borgmestre

Sådan siger borgmester Stén Knuth (V) i kølvandet på en helside-annonce i Uge Nyt, hvor fem tidligere borgmestre opfordrer vælgerne til at tænke nøje over, hvor de sætter deres kryds på tirsdag, når valgdagen oprinder.

Faktisk lægger de ikke skjul på, at de ønsker en ny politisk ledelse, hvor det i hvert fald ikke er Stén Knuth (V), der sidder ved roret.

- I de sidste fire år har der været et fremragende og seriøst samarbejde i fagudvalgene. På tværs af partier. Kun på to områder er det gået galt: i økonomiudvalget og i byråd. Begge steder er borgmesteren formand, lyder det i annoncen, som angiveligt er købt og betalt af Socialdemokratiet og Liberal Alliance.

Ifølge kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er det usædvanligt, at man ser sådanne negative kampagner i kommunalvalgkampe.

- Normalt kører man mere på alt det gode, man vil de næste fire år. Det er karakteristisk for kommunalvalg i modsætning til landspolitik, hvor det er mit klare indtryk, at der er langt mere kritik, siger han og tilføjer desuden, at der rent faktisk kan være risiko for bagslag.

- Generelt er der en risiko ved at gå ud med sådan noget, fordi vælgerne kan synes, det er under lavmålet og alt for hårdt. Her tror jeg dog ikke, bagslaget bliver så kraftigt, pointerer han.

Ifølge Roger Buch er annoncen nemlig fuldt ud lovlig og legitim.

- Som borgmester er man jo et oplagt mål, selv om man kan have haft mange brede forlig og aftaler og så videre. Men nu engang er det borgmesteren, som står på mål for hele kommunen de seneste fire år. Og hvad man ellers ser af negative kampagner, så er dette i den milde grad, siger han.

Han lægger eksempelvis vægt på, at afdækningen er faktuel.

- Der er ikke tale om, at man går efter ham personligt. Man går efter bolden og ikke personen, siger Roger Buch.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk