15. august 2020
Samarbejdsaftalen mellem alle partier i Slagelse Byråd er opsagt. Men manglende samarbejde er altså ikke en saglig begrundelse for at ændre i styrelsesvedtægten, siger ekspert.
Her er det Venstres Knud Vincents (stående), der taler til borgmester John Dyrby Paulsen.
gallery icon

Se billedserie

Samarbejdsaftalen mellem alle partier i Slagelse Byråd er opsagt. Men manglende samarbejde er altså ikke en saglig begrundelse for at ændre i styrelsesvedtægten, siger ekspert. Her er det Venstres Knud Vincents (stående), der taler til borgmester John Dyrby Paulsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Byrådskaos kan ligne politisk udrensning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Byrådskaos kan ligne politisk udrensning
Slagelse - 13. marts 2018 kl. 06:25
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nid, nag og stribevis af ytringer, som borgmester John Dyrby Paulsen (S) nu er så træt af, at han og flertallet bag sig har opsagt samarbejdsaftalen mellem alle af byrådets partier.

arrow Læs også: Vraget politisk mindretal stævner kommune

Det er status i Slagelse Byråd, efter at Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre forleden fik den skriftlige melding, at flertalsgruppen - Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten - vil ændre i styrelsesvedtægten, hvilket vil skære i antallet af udvalg og poster. Til gene for oppositionen, som står til at miste formandsposter.

Kommunalforsker Roger Buch mener dog ikke, at vejen er banet for en ændring - i hvert fald kan der være visse bump undervejs.

- Man må sige, at det er rimeligt åbenlyst, at der ligger noget andet bag i Slagelse end bare udfordringer med udvalgenes politiske område. Men manglende samarbejde er altså ikke en saglig begrundelse for at ændre i styrelsesvedtægten, forklarer Roger Buch, der mener, at det kan ligne en slags politisk udrensning, hvor oppositionen bliver skåret fra.

- Men det må ikke ske på baggrund af politiske stridigheder og magtkampe, men skal være sagligt begrundet, siger han og tilføjer i øvrigt:

- Det er meget sjældent set, at man gør det tre måneder inde i en valgperiode, og det er også ganske sjældent, at man gør det i uenighed. Man ser det primært i forbindelse med et kommunalvalg, hvor nogle kabaler skal gå op. Det er dog også normalt, at det foregår i enighed, bemærker Roger Buch, som mener, at det er besynderligt, at der lige pludselig opstår problemer med snitfladerne.

- Det er jo ikke noget nyt, at der er problemer med udvalgsstrukturen - det må der jo også have været for tre måneder siden, da man konstituerede sig. Det er åbenlyst, at dette omhandler noget andet. Og det er et problem, siger han.

arrow Ekspert efter Randers-dom: Slagelse-borgmester har en dårlig sag
05. april 2018 kl. 19:48 Opdateret: kl. 19:48
arrow Ekspert: - Opsigelsesmail stiller borgmesteren svagt
04. april 2018 kl. 06:40 Opdateret: kl. 22:47
arrow Borgerlige påpeger manglende mail i forhandlingsforløb
31. marts 2018 kl. 06:14 Opdateret: kl. 21:14
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk