17. september 2021
Der kan opstå en speciel situation i et udvalg, hvis formanden skal gå af, og næstformand Sofie Janning ønsker at sætte sig for bordenden. Hun er kæreste med Palle Kristiansen, der også er medlem af udvalget.
Der kan opstå en speciel situation i et udvalg, hvis formanden skal gå af, og næstformand Sofie Janning ønsker at sætte sig for bordenden. Hun er kæreste med Palle Kristiansen, der også er medlem af udvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksklusion kan ende i prekær situation: Politiker kan sikre kæresten 104.685 kroner mere om året

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Eksklusion kan ende i prekær situation: Politiker kan sikre kæresten 104.685 kroner mere om året
Slagelse - 14. maj 2021 kl. 08:00

Går det som forventet på den kommende generalforsamling den 26. maj, får socialdemokraten Steen Olsen, Slagelse Kommune, et mistillidsvotum og kan også ende med at ryge ud af partiet. Om han så kan fortsætte som udvalgsformand, hvis han træder ud af Socialdemokratiet, er det næste spørgsmål, der presser sig på.

arrow Læs også: Fæller blev fjender: Flertal i borgmesterparti smider mangeårigt medlem på porten

For vil partiet have et ekskluderet byrådsmedlem siddende som formand for udvalget for specialiserede borgerindsatser, hvor flertallet hver eneste måned reelt kan sikre en ny rorgænger?

- Det har vi ikke taget stilling til, og det er heller ikke relevant lige nu, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

- Nu skal generalforsamlingen afholdes, og så må vi se, siger borgmesteren, som ikke umiddelbart mener, at der vil være habilitetsproblemer i udvalget, hvor der kan skiftes formand, hvis bare der er flertal for det.

Kræver mere end tre socialdemokrater

I udvalget er der syv medlemmer, så med fire socialdemokrater, herunder Steen Olsen selv, der afviser en frivillig retræte, plus to Venstre-folk samt Dansk Folkepartis Palle Kristiansen har Socialdemokratiet ikke flertal.

Kun hvis Venstre eller Dansk Folkeparti går med.

Her skal det siges, at Venstres Jørn-Ole Didriksen ikke har lagt sig helt fast, i fald det kommer på tale at stemme om et formandsskifte.

- Men vi kommer ikke til at stemme for, men om der skal stemmes imod eller blankt, må vi se til den tid, siger han.

Dog kan Socialdemokratiets Sofie Janning, der er næstformand, samt Jørgen Andersen og Jimmi Jørgensen sikre sig et flertal med Palle Kristiansen (DF).

Her er krøllen dog, at næstformanden, som ingen kommentarer har til et eventuelt avancement i udvalget, bor sammen med og altså er kæreste med Dansk Folkepartis udvalgsmedlem.

Således kan sidstnævnte sikre kæresten en væsentlig forhøjelse af honoraret på i dag 52.342 kroner, som Sofie Janning får som næstformand, til 157.027 kroner årligt i formandsvederlag.

Og det vil være helt i orden, lyder det i den forbindelse fra kommunalforsker Roger Buch, forskningschef og leder af Media Maker Space ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Det er ikke et kommunalt job, der er i spil, men en politisk post. Her gælder det forvaltningsretlige ikke, så der spiller privatlivet ingen rolle, siger Roger Buch og tilføjer:

- Det er ikke noget, der får konsekvenser for borgere og virksomheder, så hvad politikerne gør i en konstituering, er der egentlig ingen regler for, siger han, men åbner for, at der kan opstå en moralsk diskussion.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk