7. maj 2021
Nuværende formand for Museumsforeningen Jette Isbak Knudsen oplyser, at der arbejdes på at finde en modkandidat til Frederik Pedersen. Foto: Anders Ole Olsen.
gallery icon

Se billedserie

Nuværende formand for Museumsforeningen Jette Isbak Knudsen oplyser, at der arbejdes på at finde en modkandidat til Frederik Pedersen. Foto: Anders Ole Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksbyrådsmedlem udløser strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksbyrådsmedlem udløser strid
Slagelse - 09. marts 2018 kl. 10:30
Af Helge Wedel

Det blev en højdramatisk aften med heftig kritik og mange hårde ord, da Musemsforeningen, der driver Korsør By- og Overfartsmuseum, holdt generalforsamling med omkring 40 deltagere.

Frederik Pedersen opnåede ikke genvalg for Dansk Folkeparti ved det seneste kommunalvalg, men ved Museumsforeningens generalforsamling gik han efter at blive formand, da den nuværende Jette Isbak Knudsen havde ladet forstå, at hun gerne ville fortsætte i bestyrelsen men ikke som formand.

Ifølge byrådsmedlem Anders Nielsen (S) har Frederik Pedersen altid været en arv modstander af et selvstændigt museum i Korsør, som han i stedet ønsker fusioneret med Museum Vestsjælland.

- Frederik rejste sig op og slog fast, at museet har været drevet af amatører i rigtig mange år. Det fik folk til at ryste på hovedet, siger Anders Nielsen, der selv afviser at vil være formand.

- Jeg vil gerne hjælpe museet, men formand vil jeg ikke være, siger Anders Nielsen. Han hæfter sig ved, at museet er inde i en god gænge, hvilket blev bekræftet i formandsberetningen af Jette Isbak Knudsen, som blandt andet fortalte, at hele 20 frivillige nu er knyttet til museet.

Forud for Frederik Pedersens opstilling til formandsposten, havde generalforsamlingen vedtaget et forslag fra John Hekla om, at det er generalforsamlingen der vælger formand og kasserer direkte. Tidligere konstituerede bestyrelsen sig efterfølgende.

Ingen andre end Frederik Pedersen stillede op til formandsposten. Det kom dog aldrig til en egentlig afsteming, for den samlede nuværende bestyrelse meddelte, at den ville gå af, hvis Frederik Pedersen blev valgt. Herefter suspenderede dirigenten Preben Jensen generalforsamlingen.

Sjællandske har kontaktet Frederik Pedersen, der fastholder sit kandidatur til formandsposten.

- Jeg mener, at museet skal drives langt mere professionelt. Og det kan det via en fusion med Museum Vestsjælland og statsanerkendelse, som det er tilfældet med vores andre museer i kommunen, siger Frederik Pedersen. Han hæfter sig ved, at museet netop har holdt vinterlukket i flere måneder, selv om kommunen giver godt 200.000 kr. om året i støtte og betaler forbrug og husleje netop for, at borgere og turister skal have adgang til museet.

Nuværende formand Jette Isbak Knudsen oplyser til Sjællandske, at den nuværende bestyrelse mødes i næste uge for at lægge en strategi til brug for genoptagelsen af generalforsamlingen efter påske tirsdag den 3. april.

- Jeg er for nærværende ikke bekendt med andre formandskandidater, men vi arbejder naturligvis på at finde en løsning, så der er en modkandidat til Frederik Pedersen, siger Jette Isbak Knudsen.

De øvrige i bestyrelsen er næstformand Kristian V. Jensen , kasserer Kurt Larsen, sekretær Jørn Freund og bestyrelsesmedlem Kurt Bønnerup.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk