26. juni 2019
Alt tyder på, at et flertal i byrådet på mandagvil stemme imod, at kommunen skal forsøge at blive vært for Spejdernes Lejr. Billedet her er fra lejren i Holstebro i 2012. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Alt tyder på, at et flertal i byrådet på mandagvil stemme imod, at kommunen skal forsøge at blive vært for Spejdernes Lejr. Billedet her er fra lejren i Holstebro i 2012. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksborgmester: - Forrykt tal om spejderlejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksborgmester: - Forrykt tal om spejderlejr
Opdateret 23. januar 2019 kl. 08:22
Slagelse - 23. januar 2019 kl. 05:52
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De 54,4 millioner kroner, som forvaltningen har regnet sig frem til, at den store spejderlejr i værste fald kan komme til at koste, er et helt forrykt tal.

arrow Læs også: Ærgrelse over nej til spejderlejr: Er de frivillige blevet snydt?

Det siger tidligere borgmester Stén Knuth (V) efter beslutningen i økonomiudvalget mandag, hvor et flertal besluttede at anbefale byrådet at sige nej til at søge om Spejdernes Lejr i 2022. Med den begrundelse, at det vil blive for dyrt for kommunens skatteydere.

- Jeg er da enig i, at 54,4 millioner kroner er for mange penge, men der er meget usikkerhed om det beløb. Det vil kunne reduceres betydeligt via de aftaler, som spejderne har lavet med blandt andre frøfirmaet DLF. Og så er det jo ikke sikkert, at de udgifter man havde i Sønderborg blot kan fremskrives, og overføres til Slagelse. Der kan være ting, som er blevet billigere i mellemtiden, eller ting man ikke behøver at lave i Slagelse, siger Stén Knuth.

Den tidligere borgmester mener, at flertalsbeslutningen i økonomiudvalget og sagens gang er et udtryk for, at flertallet reelt ikke har villet lejren.

- Jeg vil appellere til, at vi bruger de næste par uger på i samarbejde med spejderne at få nogle mere kvalificerede tal frem, siger Stén Knuth, der sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre går ind for, at man arbejder videre med sagen og bemyndiger økonomiudvalget til at træffe endelig beslutning på et møde 18. februar - fire dage før ansigningsfristen udløber.

Om denne appel vinder gehør vil vise sig på mandagens byrådsmøde, hvor det ser ud til, at et flertal vil nedstemme forslaget.

Viceborgmester Villum Christensen (LA) forstår ikke, at de borgerlige partier vil »brænde så mange penge af på en enkelt uge«. Han siger, at selv om det så »kun« er 40 millioner kroner, vil det være for meget.

Anni Tolstrup-Christensen, formand for Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd (BUS) i Slagelse, ærgrer sig over beslutningen. Hun mener, at udgifterne til lejren ligger nærmere på 25 millioner kroner.

- Jeg tror, at Slagelse Kommune vil have en god chance for at få lejren i 2022, hvis man søger. Denne gang går man nemlig efter en placering midt i landet, med en god infrastruktur og i nærheden af vandet. Alle kriterier opfyldes af Slagelse Kommune, siger Anni Tolstrup-Christensen.

arrow Spejderlejr lagt i graven: Regning splitter partier
28. januar 2019 kl. 21:24 Opdateret: kl. 21:38
arrow Spejderleder: - Jeg føler mig til grin
26. januar 2019 kl. 12:14 Opdateret: kl. 23:00
arrow Nej til stor spejderlejr i Slagelse
22. januar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 22:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk