16. maj 2021
Oliver Schwanenflügel...
gallery icon

Se billedserie

Oliver Schwanenflügel...
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole er fyldt med forskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole er fyldt med forskere
Slagelse - 15. april 2021 kl. 13:49
Af Per Vagnsø

Rekordmange elever fra Flakkebjerg Efterskole ved Slagelse har nået finalen i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere.

12 drenge og fire piger fra efterskolen er blevet udtaget med i alt syv projekter.

16-årige Neel Krydsfeldt Vestergaard og 17-årige Oliver Schwanenflügel er to af hele 16 elever fra Flakkebjerg Efterskole, der er i finalen i talentkonkurrencen.

De to elever har sammen med en kammerat undersøgt, om man kan konstruere en dragefiskefælde. Fælden skal indfange den invasive dragefisk, der gør stor skade ved at æde fiskene i verdens koralrev.

Projektet får hård konkurrence i finalen. Ikke alene skal de to elever kæmpe mod de andre elever fra deres egen skole, der stiller op med projekter om for eksempel søvnmangel hos unge, om støjdæmpning og om energien fra Grønland, de skal også dyste mod en lang række andre, talentfulde unge finalister fra grunduddannelser i hele Danmark.

100 projekter i finale

I alt 50 juniorprojekter fra grundskolen og 50 seniorprojekter fra ungdomsuddannelserne har kvalificeret sig til finalen i slutningen af april, der på grund af corona-pandemien i år afvikles virtuelt.

Udover de syv projekter fra Flakkebjerg er et projekt fra Antvorskov Skole i Slagelse også udtaget til finalen.

Ved finalen vil alle deltagerne præsentere deres projekter mundtligt for juryen foran en skærm derhjemme. Tirsdag 27. april kåres henholdsvis en samlet junior- og seniorvinder, som herefter kan smykke sig med titlen Årets Unge Forsker og indkassere en samlet præmie på 25.000 kroner.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk