9. august 2020
Majs, majs og atter majs.

Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Majs, majs og atter majs. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterårets overflod af frugt og grønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårets overflod af frugt og grønt
Slagelse - 09. september 2019 kl. 06:15
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borreby: Sprøde blomkål, spændstige blommer, saftfyldte æbler og friskopgravede jordskokker. Efteråret er i sandhed tiden for overflod på den mest livsbekræftende måde. I tidligere tider var det ikke i efteråret, at maverne rumlede, det var derimod om foråret, når forrådene var ved at slippe op.

Og søndag rumlede maverne hos dagens gæster vist mest af alt kun af lækkersult efter naturens egne sunde fristelser i form af både honning, æblemost, vandmelon, hjemmelavet selleripesto og meget mere i samme boldgade.

Årets kombinerede majslabyrint og høstmarkedet løb nemlig af stablen søndag - først i skønt og solrigt vejr, så med mørke skyer og tung regn.

Men de landmænd, der stod i dagens boder og solgte ud af deres hjemmedyrkede levebrød, er ikke sarte, når det kommer til vejret - nej faktisk sætter de vel netop pris på både sol og regn - bare det kommer på de rigtige tidspunkter og i de rette mængder.

Allerede en time efter, at markedet og labyrinten åbnede, var der »forsvundet« 400 mennesker ind i majsmarkens mange majsplanter - alle medbringende et nogenlunde vejledende kort over de poster, der gemte sig undervejs.

Og med majsplanternes varierende højde på marken, var der indimellem mulighed for dagens besøgende at danne sig et overblik over egen position i labyrintens snørklede stier ved at skue ud over horisonten mod høstmarked og parkeringsplads.

Høstmarkedet og majslabyrinten er en tilbagevendende begivenhed, der sker i samarbejde mellem Thorsbjerggaard, Hunsballe Grønt, Borreby Teater, Vores Urtehave og Slagelse Biblioteker og Borgerservice. Derudover deltager mange lokale avlere med en bod med salg af egne friske og hjemmedyrkede grøntsager og frugt.

De seneste år har majslabyrinten og markedet grænset op til og været en del af parkeringspladsen ved Borreby Teater, hvilket er en ideel beliggenhed med god plads til både marked, biler og besøgende.

Udover mange trofaste folk bag boderne, deltog i år også Solskinstroppen, der lagde telt til det helt store æblemosteri, hvor både små og store overarme lystigt drejede håndtaget på saftpresseren, der forvandlede skønne Ingrid Marie-æbler til skøn lyserød æblemost, der om noget er smagen af efterårets mangfoldige overflod i en sød og syrlig semsommersymfoni.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk