18. januar 2021
Den dramatiske episode, hvor et ledende bandemedlem i november flygtede fra Psykiatrisygehuset i Slagelse, får nu Arbejdstilsynet til at udstede et strakspåbud til afdeling SL10, retspsykiatrisk afdeling, hvorfra flugten fandt sted.
Den dramatiske episode, hvor et ledende bandemedlem i november flygtede fra Psykiatrisygehuset i Slagelse, får nu Arbejdstilsynet til at udstede et strakspåbud til afdeling SL10, retspsykiatrisk afdeling, hvorfra flugten fandt sted.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter vild fangeflugt: Psykiatrisk afdeling får strakspåbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter vild fangeflugt: Psykiatrisk afdeling får strakspåbud

Under et besøg tirsdag på den afdeling på Slagelse Sygehus, hvorfra bandemedlemmet Hemin Dilshad Saleh flygtede i november, har Arbejdstilsynet udstedt et strakspåbud. Medarbejdernes sikkerhed skal sikres, lyder det.

Slagelse - 04. december 2019 kl. 17:47
Af Fleur Sativa

To pistoler blev smuglet med ind i en kageæske og brugt til at true personalet, da det den 19. november lykkedes medgerningsmænd at hjælpe den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh med at flygte fra psykiatrisygehuset i Slagelse.

arrow Læs også: Yderligere en person anholdt efter dramatisk fangeflugt

Den dramatiske fangeflugt får derfor nu Arbejdstilsynet til at udstede et strakspåbud til afdeling SL10, retspsykiatrisk afdeling, hvorfra flugten fandt sted.

Det skriver TV2 ØST.

Mediet er kommet i besiddelse af et nyhedsbrev, som alle medarbejdere på den psykiatriske afdeling har modtaget. Her skriver Arbejdstilsynet, at psykiatrien i Slagelse »skal sikre medarbejdernes sikkerhed, når der er bandemedlemmer indlagt i afsnittet.«

Affyrede skud

Under fangeflugten blev der nemlig hevet to pistoler op fra en medbragt kageæske, hvorefter både Hemin Dilshad Saleh og mindst en gerningsmand truede sig ud af afdelingen.

Det skete blandt andet ved at sigte på to ansatte og ved at affyre skud ned i gulvet.

Kageæsken, hvor de to pistoler lå i, blev aldrig tjekket, da den 24-årige bandeleder ikke havde hverken brev- eller besøgskontrol. Af den grund kunne han frit modtage breve eller få besøgende.

- Vi tjekker den (kageæsken, red.) jo simpelthen ikke, fordi det ikke er noget, vi skal, har fællestillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne i Psykiatrien Vest, Helle Brink, tidligere forklaret til Sjællandske.

Af nyhedsbrevet, som TV2 ØST er i besiddelse af, fremgår det derfor desuden, at psykiatrien i Slagelse er i gang med at finde en midlertidig løsning for afdeling SL10 - den afdeling, hvor fangeflugten fandt sted.

Overvejer at indsætte politi på afdeling

- Dette kunne være, at såfremt der skal være bandemedlemmer på SL10, så vil vi anmode politiet om, at de tager ophold i afsnittet, mens patienten er indlagt, står der i brevet, som er udsendt af afdelingssygeplejersken på SL10 ifølge TV2 ØST.

Den dobbeltsikrede sluse, der fungerer som både ind- og udgang til afdelingen, er indtil videre ikke bemandet af betjente.

Derfor lykkedes det Hemin Dilshad Saleh og medgerningsmænd ved trusler at tvinge personalet til at lukke dem ud fra afdelingen.

Personalet har ifølge fællestillidsrepræsentant Helle Brink efterfølgende modtaget akut psykologhjælp. Det samme har patienterne, der var på afdelingen og oplevede flugten. Ingen kom noget til skade, selv om der blev affyret skud.

- Der er ikke gået hul, der hvor der blev skudt ned i jorden. Så pistolen var vist ikke skarpladt, men det ændrer selvfølgelig ikke på situationen for både dem, der blev truet, og dem, der så det hele udspille sig, har Helle Brink tidligere udtalt.

Arbejdstilsynet udstedte strakspåbuddet tirsdag den 3. december under et besøg på afdelingen, hvor den dramatiske fangeflugt udspillede sig. Ifølge TV2 ØST er håbet, at man på sigt generelt ikke skal modtage bandemedlemmer i medium security afsnit som den afdeling, hvor flugten fandt sted.

Stadig på fri fod

Hemin Dilshad Saleh, som fik hjælp til at flygte, er ledende medlem af gruppen Nord-Nordvest (NNV), der ligger i konflikt med gruppen Brothas i hovedstadsområdet. Han er fortsat på fri fod og er blevet varetægtsfængslet in absentia. Danmark har derfor kunne udstede en international arrestordre på ham.

I alt tre andre mænd er ligeledes varetægtsfængslet i sagen. De er alle sigtet for at have hjulpet Hemin Dilshad Saleh med at flygte.

Blandt de sigtede er en 20-årig og 25-årig mand, der begge nægter sig skyldige.

Den tredje mand er ligesom Saleh blevet varetægtsfængslet in absentia, hvilket betyder, at han ikke selv var til stede under domshandlingen. Man ved derfor ikke, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

arrow Sådan skete den dramatiske fangeflugt - truede sygeplejersker
03. februar 2020 kl. 14:47 Opdateret: kl. 14:00
arrow Redegørelse om fangeflugt: Sygehus skulle have begrænset besøg
03. februar 2020 kl. 13:03 Opdateret: kl. 13:04
arrow Udlevering af flugtfange kan trække ud
29. januar 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 17:22
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk